Tort egiptean

  • Postat în Life
  • la 01-04-2016 15:53
  • 297 vizualizări
Tort egiptean
Imaginea este preluată automat împreună cu articolul de pe Bucataria Dulcineiei



Ingrediente pentru 3 foi:
2 albusuri, 2 linguri de zahar, 1/2 lingura faina, 50 g nuci macinate

Ingrediente pentru crema de vanilie:
6 galbenusuri, 150 g zahar, 450 ml lapte, 4 linguri amidon, vanilie, 300 g unt

Ingrediente pentru crema de frisca si caramel:
100 g smantana, 300 ml frisca lichida, 250 g zahar, 1 plic zahar vanilat

Ingrediente pentru decor:
nuci tocate, caramel zdrobit

Modul de preparare al foilor:
Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare,am adaugat zaharul in ploaie si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am adaugat faina si nucile macinate amestecand usor cu o spatula pana le-am incorporat bine. Am tapetat o tavacu unt si hartie de copt,am pus compozitia de bezea si am copt blatul in cuptorul preincalzit pentru 20 de minute. La fel am procedat si cu celalalte doua foi.(in total avem nevoie de 3 foi)

Modul de preparare al cremei de vanilie:
Am pus laptele pe foc intr-o craticioara. Galbenusurile le-am amestecat cu zaharul si amidonul apoi am turnat laptele fierbinte si am pus compozitia din nou pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa. Am luat crema de pe foc ,am adaugat un praf de sare si vanilia si am lasat-o la racit. Untul moale,la temperatura camerei l-am mixat cateva secunde pana a devenit cremos. Am adaugat lingura cu lingura din crema de galbenus racita si am mixat pana am obtinut o crema pufoasa.

Modul de preparare al c cremei de frisca:
Am mixat smantana cu frisca lichida si zaharul vanilat pana s-a intarit apoi am pregatit caramelul:
Intr-o craticioara am caramelizat zaharul pana a ajuns la culoarea chihilmbarului apoi l-am turnat pe o hartie de copt unsa cu putin ulei şi am lăsat deoparte până s-a întărit bine. Am rupt caramelul in bucati si l-am pus intr-o punga apoi l-am zdrobit cu ajutorul unui sucitor. Peste frisca am pus caramelul zdrobit si am omogenizat bine.

Asamblare:
Foaie/Crema de vanilie/crema de frisca/foaie/crema de vanilie/crema de frisca/foaie/crema de vanilie/crema de frisca. Am mai pastrat 2 linguri de crema de vanilie si putina crema de frisca pentru a imbraca si marginile tortului. Am decorat cu nuci tocate,crema de vanilie ramasa si caramel zdrobit.

Pofta mare!

Lavinia