Cred că aveam vreo 22 de ani prima dată când am mâncat un preparat din bucătăria chinezească. Senzația nu o poți uita vreodată: o explozie de arome bine dozate, nici prea spicy, nici prea dulci, o multitudine de texturi care mai de care mai îmbietoare pentru papilele gustative și, toate aranjate cu grijă în niște cutiuțe care, la prima vedere pot părea destul de micuțe atunci când foamea depășește imaginația, dar pe măsură ce te delectezi cu conținutul, constați că sunt făcute fix pe măsura apetitului tău.
Nu am să uit niciodată această experiență și primele încercări stângace de a folosi bețișoarele într-o astfel de cutie. Eram de tot râsul și nu numai pentru prietenii mei, ci și pentru ceilalți din restaurantul Wu Xing unde încercam eu să mă familiarizez cu delicioasele mâncăruri chinezești.
Dar, vedeți voi, toate au un scop pe lumea asta. Eram atunci la masă cu niște prieteni care se distrau cop...