Ingrediente:
vinete – 4 buc; ardei gras rosu – 2 buc; ardei
gras galben – 2 buc; ardei gras verde – 2 buc; ardei iute rosu – 4
buc; ceapa – 2 buc mari; suc de rosii – 400 g; ulei – 100 ml; foi
de dafin – 4 buc; sare si piper dupa gust; zahar – 1
lingura
Modul de
preparare:
Coaceti vinetele si ardeii grasi si iuti in cuptor
sau pe plita, acoperiti apoi ardeii cu o folie de plastic si
lasati-i sa se raceasca, dupa care ii curatati de coaja si de
seminte, apoi ii curatati vinetele si lasati-le la scurs intr-o
sita.
In vasul detasabil al slow cooker Crock-Pot 6L Digital Sauté puneti uleiul si puneti vasul pe aragaz sa se incinga, adaugati ceapa taiata cubulete si lasati-o putin la inmuiat. Adaugati apoi vinetele scurse si taiate marunt, apoi ardeii copti taiati cubulete. Lasati sa fiarba la foc mic pentru 10 minute, dupa care adaugati sucul de rosii, foile de dafin, zaharul, sare si piper dupa gust si opriti focul. Mutati apoi vasul in slow cooker Crock-Pot 6L Digital Sauté si setati pe modul de gatire High pentru 3 ore. Amestecati din cand in cand in vas, iar cand zacusca este gata, puneti-o in borcane curate si inchideti bine capacele.
In vasul detasabil al slow cooker Crock-Pot 6L Digital Sauté puneti uleiul si puneti vasul pe aragaz sa se incinga, adaugati ceapa taiata cubulete si lasati-o putin la inmuiat. Adaugati apoi vinetele scurse si taiate marunt, apoi ardeii copti taiati cubulete. Lasati sa fiarba la foc mic pentru 10 minute, dupa care adaugati sucul de rosii, foile de dafin, zaharul, sare si piper dupa gust si opriti focul. Mutati apoi vasul in slow cooker Crock-Pot 6L Digital Sauté si setati pe modul de gatire High pentru 3 ore. Amestecati din cand in cand in vas, iar cand zacusca este gata, puneti-o in borcane curate si inchideti bine capacele.
Pofta buna!