Cocârţău

  • Postat în Life
  • la 30-03-2016 20:38
  • 359 vizualizări


Prin zona bunicii mele , pe marginea Dunarii acest fel de mamaliga crocanta se numeste Cocartau(in transcriere fonetica KoKartzau).Buna o facea prajita bine de tot in untura de porc incinsa, sub forma de puricei cum le spuneau mosii stramosii,, adica niste faramite crocante, eu insa am facut putin mai altfel Cocartaul meu dar l-am numit tot asa in memoria bunicii.Practic am pastrat doar crusta crocanta dar l-am facut sub forma de turta

Ingrediente:
2 oua, 1 castronel de mamaliga rece de o zi, branza tare si sarata faramitata (bugarasi mici),
un pic de unt si ulei, cate o lingura de fiecare, cateva feliute de slaninuta afumata.

Ingrediente pentru decor
un pic de ardei Capia, eu ador acest ardei si-l folosesc mai la toate mancarurile.

Modul de preparare:
Am faramitat bine cu degetele mamaliga pana a devenit bulgarasi mici.Am batut ouale cu branza. Am incins uleiul impreuna cu untul si apoi am pus mamaliga la fript, tasand cu o spatula ca pe o omleta. Dupa ce s-a legat putin, am turnt deaupra si ouale batute cu branza. Am mai lasat 5 minute, apoi am intors si pe partea cealalta. (Eu am folosit sistemul de tigai Doubletta la care gatesc aproape orice.Acestea sunt 2 tigai suprapuse care au un sistem de prindere ce face sa poti intoarce mancarea in cealalata tigaie fara sa curga nimic. Am intors in cealalta tigaie si apoi am inlaturat tigaia de deasupra.Daca nu aveti, va sfatuiesc sa folositi o tigaie plata de omleta ca o plita, oricum e bine sa fie un tuci ceva antiaderent).
Cand intoarceti folositi o farfurie intinsa si o puneti deasupra, apoi rasturnati tigaia si lasam sa se rumeneasca si pe partea aceasta, dar la jumate de timp caci aici e oul cu branza. Apoi scoatem frumos cu o paleta jumatate sau un sfert cat doriti si ornam deasupra cu feliute de slaninuta afumata si daca va place si cu ardei capia usor calit. Este delicoasa!

Poftă mare!