Prin zona bunicii mele , pe marginea Dunarii
acest fel de mamaliga crocanta se numeste Cocartau(in transcriere
fonetica KoKartzau).Buna o facea prajita bine de tot in untura de
porc incinsa, sub forma de puricei cum le spuneau mosii stramosii,,
adica niste faramite crocante, eu insa am facut putin mai altfel
Cocartaul meu dar l-am numit tot asa in memoria bunicii.Practic am
pastrat doar crusta crocanta dar l-am facut sub forma de
turta
Ingrediente:
2 oua, 1 castronel de mamaliga rece de o zi,
branza tare si sarata faramitata (bugarasi
mici),
un pic de unt si ulei, cate o lingura de fiecare,
cateva feliute de slaninuta afumata.
Ingrediente
pentru
decor
un pic de ardei Capia, eu ador acest ardei si-l
folosesc mai la toate mancarurile.
Modul de
preparare:
Am faramitat bine cu degetele mamaliga pana
a devenit bulgarasi mici.Am batut ouale cu branza. Am incins uleiul
impreuna cu untul si apoi am pus mamaliga la fript, tasand cu o
spatula ca pe o omleta. Dupa ce s-a legat putin, am turnt deaupra
si ouale batute cu branza. Am mai lasat 5 minute, apoi am intors si
pe partea cealalta. (Eu am folosit sistemul de tigai Doubletta la
care gatesc aproape orice.Acestea sunt 2 tigai suprapuse care au un
sistem de prindere ce face sa poti intoarce mancarea in cealalata
tigaie fara sa curga nimic. Am intors in cealalta tigaie si apoi am
inlaturat tigaia de deasupra.Daca nu aveti, va sfatuiesc sa
folositi o tigaie plata de omleta ca o plita, oricum e bine sa fie
un tuci ceva antiaderent).
Cand intoarceti folositi o farfurie intinsa si o
puneti deasupra, apoi rasturnati tigaia si lasam sa se rumeneasca
si pe partea aceasta, dar la jumate de timp caci aici e oul cu
branza. Apoi scoatem frumos cu o paleta jumatate sau un sfert cat
doriti si ornam deasupra cu feliute de slaninuta afumata si daca va
place si cu ardei capia usor calit. Este
delicoasa!
Poftă mare!