Ingrediente:
- 3 bucati piept de pui, dezosat si taiat in
fasii
- 1 ceapa mare, taiata pestisori
- 3 ardei grasi (culori diferite) taiati in
fasii
- zeama de la 1 lime
- patrunjel
- sos de maioneza
Marinata:
- 5 lg ulei de masline
- 2 lgr boia iute
- 2 lgr chimen
- 1 lgr oregano
- 1 lgr boia dulce
- 1 lgr ceapa granulata
- 1 lgr usturoi granulat
- 1 lgr rosii uscate cu busuioc
- 1/2 lgr ghimbir uscat, pudra
- 1 lgr sare
- 1lgr piper
Condimentele le-am amestecat cu uleiul
am taiat puiul si legumele in fasii, aproximativ
egale
Am amestecat totul cu condimentele, apoi am intins
compozitia (intr-un singur strat) in tava de la cuptor (in care am
pus o foaie de copt, unsa cu ulei). Se lasa, la foc mare, cam 20
min., intre timp amestecam de cateva ori, ca sa nu se
arda.
La final, am pus compozitia intr-un castron si am turnat
deasupra zeama de la 1 lime. In varianta keto, se poate servi pe
felii de salata cu rosii cherry, patrunjel, un sos de maioneza si
feliute de ardei. Se pot face multe combinatii, dupa placerea
fiecaruia.
In varianta normala, se poate servi alaturi de cartofi
prajiti sau in lipie.
Pofta buna!