2 oua
100 g stafide
100 g unt 82% moale
100 g zahar
350 g faina
1 praf de copt
1/2 lingurita sare
O punga fulgi de porumb
Mod de preparare :
Inmuiem stafidele in putina apa calda. Batem bine ouale, adaugam zaharul, incorporam, apoi untul moale, puțin cate puțin, praf de copt si jumatate din faina. Totul se amesteca foarte bine, adaugam stafidele scurse, amestecam apoi punem restul de faina si amestecam din nou, se va forma un aluat nu foarte vartos, atat cat sa il luam in lingura dar sa nu curga.
Din pacate nu am facut poze in timpul preparării, cand am vazut ce bune sunt m-am gandit sa le postez.
Într-un castron punem fulgii de porumb, luam din aluat cu lingurita cam cat o nuca si punem aluatul peste fulgi, apoi tavalim fiecare nuca prin fulgi si formam fursecurile.
Se coc in cuptorul incins in prealabil la 180 grade, pentru 30 min.