Ingrediente

6 oua
6 linguri zahar
6 linguri faina
3 linguri ulei
2 linguri cacao neagra
1 praf de copt
esenta de rom
esenta de vanilie
visine congelate
Pentru Crema:
6 galbenusuri

3 linguri amidon
400 ml lapte
100 g frisca batuta
esenta de vanilie
Pentru glazura:
1 pachet biscuiti
100 g ciocolata
Lapte
Mod de preparare
Blat:
Albusurile se bat spuma tare cu un
praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o
spuma densa si lucioasa, ca pentru bezele. Galbenusurile frecate cu
ulei se adauga peste albusuri si se amesteca usor, apoi punem faina
amestecata cu praful de copt si omogenizam usor amestecand cu o
spatula, cu miscari de jos in sus.

Din compozitia de mai sus dam deoparte
cam o treime din cantitate. Adaugam cacaoa si esenta de rom si
omogenizam. Daca aluatul va fi prea gros se va subtia cu 1 lingura
de lapte, atat cat sa curga in fir gros din lingura.

Compozitia ramasa o aromam cu esenta
de vanilie, apoi o turnam intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie
de copt. Punem si compozitia cu cacao deasupra, din loc in loc,
apoi visinele fara samburi.
Dam tava la cuptor la foc mediu pentru
cca 30-40 de minute, pana se rumeneste usor deasupra. Cand blatul
este copt se scoate pe un gratar si se lasa la racit.
Crema:
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul
pana se albesc. Se adauga amidonul si se omogenizeaza. Turnam apoi
laptele amestecand usor. Punem vasul pe foc mic si amestecand
continuu fierbem (fara sa dea in clocot) pana compozitia se
ingroasa. Se da deoparte si se lasa la racit, amestecand din cand
in cand sa nu se formeze pojghita. In budinca racita incorporam
frisca batuta, apoi aromam dupa gust cu esenta de
vanilie.
Pentru glazura:
Ciocolata se topeste la baine
marie, apoi se adauga lapte putin cate putin pana glazura ajunge la
consistenta dorita.
Punem crema peste blatul racit,
nivelam.
Biscuitii ii inmuiem intr-un amestec
de 100 ml apa, 5 linguri whisky si o lingurita de esenta de
cafea.
Asezam biscuitii astfel inmuiati peste
crema si acoperim toata suprafata prajiturii cu ciocolata
topita.

Dam la frigider pentru cateva ore,
apoi se portioneaza dupa dorinta.
Multumesc Miha, pentru inspiratie.