Ingrediente:
700 g brânză telemea
300 g brânză dulce
5 oua
un pachet foi de plăcintă
400 ml lapte
150 ml apa minerala
150 g iaurt gras sau smantana
50 ml ulei
un ou + doua linguri smântână sau iaurt pentru uns
mod de preparare:
Radem brânză sau o sfărâmăm cu mana. amestecam telemeaua cu brânză dulce. Adăugăm peste branza ouale, laptele, smântână, apa minerală și uleiul. Totul se amestecă până iese o compoziție uniforma.
Luam o tava mai inalta, o ungem cu puțin ulei, așezăm pe fundul tăvii doua foi de plăcintă, unse si ele cu ulei. Apoi luam cate o foaie. o inmuiem in compoziția de brânză și o așezăm în tavă grămăjoară, facem așa și cu celelalte foi, dar păstrăm una intreaga pentru deasupra. Daca după ce am înmuiat toate foile ne mai rămâne compoziție o turnam deasupra, apoi așezam ultima foaie frumos ii îndoim marginile, o ungem cu ameste