Libertății sindicale-I-

img
Imaginea este preluată automat împreună cu articolul de pe SINLIBUTI
Libertatea sindicală Este considerată un drept al omului fiind fondată pe legăturile stabilite între membrii unei profesii. Ca orice altă libertate, și cea sindicală este de esența individuală; face parte din categoria drepturilor și libertăților fundamentale ale omului: dreptul de asociere, libertatea întrunirilor, de exprimare etc. Dreptul la libertate sindicală este un drept social – din categoria celor economice, sociale și culturale – dar, concomitent, el face parte și din categoria drepturilor civile și politice. Este, așadar, un drept având un caracter mixt. Libertatea sindicală se manifestă atât în plan individual, prin consacrarea dreptului unui salariat/angajat să adere sau nu în mod liber la un sindicat, să se retragă atunci când dorește, cât și în plan colectiv, recunoscându-se posibilitatea sindicatelor de a se asocia sau de a se afilia la o organizație sindicală. Nici legal, nici prin contractele co...

Despre Ziarul toateBlogurile

ZtB preia, în funcție de categoria la care sunt înscrise blogurile în catalog, articolele bloggerilor membri ai portalului toateBlogurile.ro.

Pentru ca articolele tale să fie publicate aici în mod automat, trebuie să fii membru al portalului și să ai blogul înscris.

Articole recente

Articole Promovate