NIMENI NU E SUPERIOR SAU INFERIOR CUIVA, CI DOAR DIFERIT

NIMENI NU E SUPERIOR SAU INFERIOR CUIVA, CI DOAR DIFERIT
Imaginea este preluată automat împreună cu articolul de pe Vibratia vindecarii
SCHIMBĂ-TE PE TINE IAR LUMEA TA SE VA SCHIMBA

Nimeni nu va veni să te salveze sau să te schimbe.
Viața ta este rezultatul deciziilor tale.
Ești singurul răspunzător pentru ceea ce trăiești acum.


Fiecare om transmite un mesaj prin ceea ce spune sau face. Problema e că nu toți înțeleg acel mesaj deoarece forma de transmitere poate fi diferită de a lor.

Unii oameni se exprima bine prin dans și pun în mișcări toată pasiunea și energia, pentru că aceea este forma lor de comunicare. Desigur pentru cei care nu înțeleg dansul acest tip de comunicare rămâne necunoscut și de neînțeles; e doar un dans, iar dansatorii pot sa li se pară excentrici.

Alții se exprimă bine prin cântec, iar atunci când cântă își exprimă sufletul. Pentru alții e doar un cântec, și atât, iar cântărețul poate fi un om care pierde vremea și nu muncește.

Unii se exprima bine în scris, alții vorbind.
Unii comunică perfect făcând ceva, alții se exprimă stând și nefăcând nimic.

Ce vreau să spun cu toate astea, să comunic, să exprim, este că oamenii îți vorbesc indiferent că tu înțelegi limbajul lor sau nu.
Doar pentru că celălalt nu se exprima ca tine nu înseamnă nici că e prost, nici că nu vrea să îți vorbească, nici că e arogant sau enigmatic din cale afară. Nu. Înseamnă doar că se exprimă altfel decât tine și că va trebui să cauți să înțelegi limbajul lui.

Imaginează-ți că limba ta e româna, dar celălalt vorbește altă limbă. Ce faci, îl faci prost doar pentru că nu vorbește în limba ta? Te face asta pe tine superior? Nu. Doar diferit.

NIMENI NU E SUPERIOR SAU INFERIOR CUIVA, CI DOAR DIFERIT.

Gândește-te că unii oameni nici nu sunt conștienți de limbajul lor, și se compară în permanență cu ceilalți, cu felul în care se exprimă alții. Și pentru că nu pot înțelege limbajul lor, ei cred că sunt defecți pentru că nu pot "vorbi" ca ceilalți.

Imaginează-ți că cineva se exprimă bine prin pictură, dar tu nu înțelegi acest limbaj. Și în loc să întrebi, să te informezi, poți trage concluzia că nu ești bun de nimic pentru că nu te poți exprima prin pictură sau altfel, așa cum o fac alții.

Problema nu este ca nu ii înțelegi pe alții, ci că te compari în permanență cu alții și nu stai să vezi care e limbajul tău și cum să te înțelegi pe tine.

Și ce faci când ai senzația că nimeni nu te înțelege? Țipi, urli, te cerți, ai tonul ridicat în permanență. De ce? Pentru că ai senzația că nu ești auzit, iar acela este, în acel moment, modul tău de a comunica, de a încerca să te faci auzit.

Când întâlnești un om care țipă și se ceartă întruna, nu îl certa și tu, nu îl judeca, ci încearcă sa asculți mesajul lui de fond și nu forma în care se exprimă. Poate că e doar un om care nu a fost învățat și încurajat să se exprime în felul lui.

Când întâlnești un om care tace, încearcă să înțelegi alegerea lui de a comunica; în fond tu nu ești etalonul de perfecțiune pentru întreaga planetă și, deci, nu toți sunt obligați să facă ca măria ta. Poate că tăcerea lui spune mai multe decât cuvintele de care ai tu nevoie dar care nu îi aparțin.

Indiferent ce limbaj folosește un om, nu uita că este doar diferit de al tău. Desigur, tu poți alege dacă vrei să înțelegi și felul altora de a comunica sau nu.

De obicei când întâlnești pe cineva care se exprimă diferit de tine, acela e un mesaj de la Univers că a venit momentul să înveți ceva nou, o altă "limbă".

Alegerea aparține fiecăruia. Dar nu uita: așa cum tu ai dreptul să alegi să nu vrei să înțelegi pe altcineva, și ceilalți au același drept în ce te privește. Vei primi doar ce vei da.

Cu cât vei vrea să înțelegi și să cunoști mai multe feluri de comunicare, cu atât creierul tău se va menține în formă și va dezvolta noi rețele neuronale pentru fiecare nou limbaj.
Și gândește-te cât de mult e de învățat: să înțelegi nu numai oamenii diferiți de tine, ci și copacii, păsările, animalele, cerul, norii, astrele, Universul.
Și cu cât vei fi mai curios și mai empatic, cu atât vei trăi mai mult, pentru că energia cunoașterii este acel perpetuum mobile, Sursa nesecată de energie care regenerează și vindecă.

Oamenii mor sau se îmbolnăvesc atunci când le dispare curiozitatea, când se mulțumesc cu ceea ce (cred că) știu, când consideră că nu au nevoie de mai mult și că ceilalți trebuie să se adapteze după ei. Atunci apare limitarea, stagnarea, și, ca orice lucru care stagnează, va dispărea, se va anula; se va îmbolnăvi și va muri. Și o baltă va face mătasea broaștei și se va distruge orice e viu acolo.

Doar pentru că nu înțelegi ce spune celălalt nu înseamnă că e prost, dus cu pluta sau conspiraționist; înseamnă doar că celălalt vede ceva ce tu încă nu vezi sau nu vrei sa vezi.

Ai libertatea de a alege: vrei să vezi și să înțelegi ce spune celălalt (chiar dacă nu vei aplica în viața ta) și deci te vei îmbogăți cu o nouă experiență, sau vei respinge din start tot ce nu e ca tine și nu numai că nu aduci noi energii dar ți le consumi pe cele rămase luptând cu toți cei care sunt altfel.

Vorba aceea: ești liber să faci orice alegere, dar asta nu te va elibera de consecințele alegerilor tale.

Fii înțelept și ajută-ți creierul să se mențină tânăr. Fă ceva, nu doar spune că e greu, că e clar ce alegere ai facut spunând asta: stagnarea.

Oamenii care vor să se schimbe vor găsi soluții, ceilalți vor găsi scuze, inclusiv că acest material e prea lung și că nu au timp.

Nu vei fi niciodată ce vrei să pari, ci doar ce ești cu adevărat.

Alege înțelept.
Fii schimbare.

Binețe, Om înțelept!



Edith Kadar
Arad, 31 ianuarie 2021

* * * * * * *

Toate drepturile de autor ale materialelor postate pe acest blog aparţin dr. Edith Kadar.

Orice articol poate fi distribuit cu condiția să se păstreze aspectul integral și un link vizibil spre pagina publicației.
()

Nici o schimbare în aspectul sau conținutul materialelor nu se poate face fără aprobarea autoarei.

Despre ZTB.ro

ZTB.ro este un agregator românesc de bloguri care colectează și afișează articole din diverse domenii, oferind vizibilitate bloggerilor și o platformă centralizată pentru cititori. Articolele sunt preluate prin feed-uri RSS/Atom și direcționează traficul către blogurile originale.

Articole recente