Think chocolate. Think the Platres Chocolate Workshop.

  • Postat în Life
  • la 24-03-2012 06:59
  • 294 vizualizări
Think chocolate. Think the Platres Chocolate Workshop.
Imaginea este preluată automat împreună cu articolul de pe Străin şi călător..............

Este o clădire mică atârnată pe un povârniş al unui sătuc de munte. Este locul unde odată intrat, fie că eşti matur sau copil, te vei simţi pe un tărâm de basm. Este locul unde poţi simţi (cu toate simţurile) dulce. Este un loc înscris în Cartea Recordurilor. Este unul din locurile "fierbinţi" top 100 cele mai vizitate din lume, deşi se află în afara rutelor clasice turistice. Este pe locul 10 în lume printre alte asemenea locuri. Este locul unde odată ajuns, îţi vei redefini noţiunea despre ciocolată (căci despre ciocolată este vorba), un punct de referinţă - etalon pentru ulterioarele comparaţii în materie.

Am considerat o provocare să scriu acest post în urma articolului publicat de Roxana de la Lumea Mare ce suna imperativ: "Pune mâna şi fă ciocolată" şi ne trimitea la un seminariu la cei de la Chocoworld.

Locul despre care vreau să vă povestesc se află pe insula Afroditei, a dragostei, a frumuseţii, a cuprului, o ţărişoară ce i-a fost inspiraţie lui Shakespeare pentru Othello şi i-a oferit revelaţie lui Michelangelo pentru anumite motive florale din Capela Sixtină, un tărâm râvnit de multe naţii şi care în prezent este încă divizat în patru, adică Cipru.
La poalele Munţilor Troodos, s-au stabilit cu ceva timp în urmă un maestru ciocolatier de origine britanică şi soţia sa de origine cipriotă şi împreună au realizat cu foarte multă pasiune ceea ce azi este atelierul de ciocolată din Platres, un loc peste care am dat aproape din întâmplare, dar care îmi va rămâne cu drag în suflet pentru multă vreme.
Imediat ce îi treci pragul, domnul John Adams va începe să îţi povestească cu pasiune despre ceea ce produce şi vinde, totul făcut manual în stil propriu. Îţi va povesti despre ingredientele folosite care îi dau faima de priceput în ale ciocolatei, îţi va povesti despre proprietăţile dulcegăriilor lui, îţi va spune ce clienţi faimoşi are şi a avut, îţi va arăta cu ce a intrat în Cartea Recordurilor (un ou de Paşte de ciocolată cu pietre preţioase de multe zeci de mii de Euro), iar dacă vei dori, vei putea cumpăra (tot de la dumnealui) diverse feluri de ciocolată (asta dacă nu ai participat deja la un workshop susţinut acolo, caz în care deja ai propria ciocolată produsă de tine). Pentru mine a fost regretabil că nu am putut participa la un asemenea atelier, întrucât trebuie anunţat dinainte. Cum noi nu am programat nimic, şi deja dumnealor aveau de onorat numeroase comenzi, nu ne-a rămas decât să ne prezinte succint, cu foarte multă amabilitate, procesul în care erau implicaţi doar cei doi soţi. O plăcere. Bineînţeles că nu am avut cum să plecăm fără a cumpăra câteva din deliciile cu drag meşteşugite.
Dacă ajungeţi în Cipru şi vă place ciocolata, nu rataţi acest loc, dar faceţi-vă o programare înainte. Mai multe detalii pe pagina lor. Nu ştiu să vă dau indicaţii cum puteţi ajunge acolo cu mijloacele de transport în comun (probabil că se poate), dar dacă mergeţi în Cipru cel mai bine exploraţi insula cu o maşină închiriată care nu costă mult şi aşa ajungeţi destul de uşor. Dar despre închirierea maşinii în Cipru, o să va povestesc în alt post cu ceva recomandări.