Articole postate de Danila Alina

 • Despre demonul numit Statut... 43

  De cand ne nastem incepem cu “ce o sa zica lumea?” Iar lumea are ceva de zis despre orice, despre oricine, oricand. Muncim, chletuim, ne bagam in vietile si deciziile altora pentru a arata in final ca avem un statut. Suntem cineva in ochii lumii. Pentru “ce o sa zica lumea”: Ne casatorim sa fim […] The post Despre demonul numit Statut first appeared on Yes, Milady.

  Citește mai departe
 • Tatici, sunteti extrem de importanti pentru copiii vostri 49

  Despre tatici si rolul lor extrem de important in familie se vorbeste foarte putin, spre deloc. Mamelor le sunt dedicate poezii, cantece, mamele sunt sarbatorite. Despre tatici..liniste. Multa liniste. Se mai gaseste cate o bloggerita ratacita sa multumeasca public sotului, tata implicat. Pentru toate aceste observatii si invataminte pot fi recunoascatoare vietii ca am trait […] The post Tatici, sunteti extrem de importanti pentru copiii vostri first appeared on Yes, Milady.

  Citește mai departe
 • Containere pentru compost -pentru iubitorii de natura 66

  De ceva vreme ne-am luat containere pentru compost. Incercam pe cat posibil sa fim responsabili fata de natura si sa avem grija de ea. Despre noi ca familie pot spune ca avem cateva actiuni de care ne tinem pentru a proteja mediul. Aruncam gunoiul selectiv Participam cu plastic si hartie la serviciul public de colectare […] The post Containere pentru compost -pentru iubitorii de natura first appeared on Yes, Milady.

  Citește mai departe
 • Parintii stau in spatele copiilor... 53

  Un articol despre relatia idntre parinti si copii. The post Parintii stau in spatele copiilor first appeared on Yes, Milady. ...

  Citește mai departe
 • Am luat motul baiatului... 50

  Am luat motul baiatului, dar nu oricum. Noi am ales sa facem acest lucru total altfel decat se practica in estul si sud-estul Romaniei. Am ales sa procedam altfel fata de restul lumii nu ca sa fim noi mai cu mot si sa aratam ce speciali suntem, ci pentru ca inainte de face ceva, orice, […] The post Am luat motul baiatului first appeared on Yes, Milady.

  Citește mai departe
 • Trebuie sa invatam sa traim cu COVID... 88

  Citim acest titlu de aproxmativ 6 luni pana in primavara anului 2022. Este inceputul favorit al politicienilor. Atentie! Am spus al politicienilor, NU al DOCTORILOR. E o mare capcana in aceasta propozitie-deziderat pentru ca in toate comunicatele oficiale undeva pe la mijlocul articolelor sau spre final se recomanda vigilenta, pastrarea regulilor de protectie personale, vaccinarea. […] The post Trebuie sa invatam sa traim cu COVID first appeared on Yes, Milady.

  Citește mai departe
 • Iurco Lucia- medicul de nota 10, care mi-a urmarit sarcina 61

  Va spuneam intr-un artiol precedent ca am nascut la Sanador. Dar azi nu scriu despre spital, ci despre medicul ginecolog care mi-a urmarit sarcina si cu care am nascut. Pentru mine doamna doctor Iurco Lucia a facut marea diferenta. Am avut o nastere de care imi aduc aminte cu drag. Inca de la inceput am […] The post Iurco Lucia- medicul de nota 10, care mi-a urmarit sarcina first appeared on Yes, Milady.

  Citește mai departe
 • Cum ne ajutam copiii sa manance... 57

  Inainte sa parcurgeti acest articol tineti cont de faptul ca prezinta doar experienta personala. Recomand mersul la doctor, analizele si consultarea specialistilor. Recomand mamicililor cu copii de varste apropiate sa isi impartaseasca experientele pentru ca generatiile sunt foarte diferite. Din acest punct de vedere copilul nostru face parte dintr-o “generatie” a copiilor cu reflux gastro-esofagian […] The post Cum ne ajutam copiii sa manance first appeared on Yes, Milady.

  Citește mai departe
 • Vai, dar ce seamana cu copilul tau cu…... 171

  Vai, dar ce seamana copilul tau cu tata. E X gol, golut. Vai dar, ce seamana cu mama! Ah, ce a inceput sa semene cu bunicul lui. E ma-sa gol! E al maicasii. Gura e a mamei, nasul a al tatului si asa mai departe. Cred ca toate aceste uimiri, sau remarci sunt primite de […] The post Vai, dar ce seamana cu copilul tau cu… first appeared on Yes, Milady.

  Citește mai departe
 • COVID- boala care ne uneste sau ne dezbina?... 58

  Inainte sa citesti aceste randuri tine cont de faptul ca nu este despre a promova ceva. Nu promovez vaccinarea, sau optiunea nevaccinarii, nu promovez distantarea fizica, sau autoizolarea, nu judec alegerile celorlalti. Pentru mine judecata presupune un verdict in care sa spui ce este bine si ce este rau. Nu ma promovez pe mine sau […] The post COVID- boala care ne uneste sau ne dezbina? first appeared on Yes, Milady.

  Citește mai departe
 • Povestea briosei in noaptea dintre ani... 72

  Folosim Tefal Pain et Tresors o data la 2, maxim 3 zile. Ocazional mai facem si dulciuri cu ea. Toate retele sunt in manual dedicat prepararilor cu care vine si care trebuie respectat intocmai. The post Povestea briosei in noaptea dintre ani first appeared on Yes, Milady.

  Citește mai departe
 • Ce ne dorim de la 2022... 62

  In fiecare sfarsit de an e la fel. E momentul urărilor, scrisorilor, dorințelor, mulțumirilor și cererilor de iertare. Daca am face acest lucru ceva mai des in timpul anului poate ne-am înțelege mai bine unii pe alții. Remarc însă un lucru. In perioada aceasta, unii am ales sa scriem mai des și mai mult, iar […] The post Ce ne dorim de la 2022 first appeared on Yes, Milady.

  Citește mai departe
 • Craciunul nostru nu este in trend!... 60

  Cu totii avem o poveste a Craciunului. Pentru cei mai multi din generatia celor nascuti in perioada 86′-89′, Craciunul inseamna Mos Craciun si cadouri. Pentru noi Craciunul a fost frumos pana undeva spre 5 ani. Dupa aceasta varsta (la unii mai devreme, la altii mai tarziu) simturile copiilor, intelegerea, inteligenta se dezvolta si se prind […] The post Craciunul nostru nu este in trend! first appeared on Yes, Milady.

  Citește mai departe
 • Pe vremea noastra..era mai bine... 114

  Daca chiar vreti sa transmiteti ceva copiilor vostri, spuneti-le despre lucrurile frumoase din copilaria si tineretile voastre, insa fara a-I jigni si umili pe ei. Nu va permiteti aroganta unei comparatii de vremuri pentru ca ati fost parte din vremurile vechi care le-au nascut pe astea noi, pe care le-ati lasat mostenire. Daca vreti un adevar, pentru ca viata lor sa fie frumoasa, la fel de frumoasa ca a voastra, ce ati facut individual si colectiv? The post Pe vremea noastra..era mai bine first appeared on Yes, Milady.

  Citește mai departe
 • Cum sa eviti stereotipuri de gen in educatia copilului -partea 1 129

  Cred ca fiecare parinte are dreptul sa isi creasca copiii cum doreste. Dar, mai cred in acelasi timp ca orice parinte responsabil, care isi iubeste copiii si le doreste binele va cauta informatii, se va mai documenta ocazional macar, si va cauta acele exemple pozitive de parinti in comunitate. De aceea, imi permit sa ofer […] The post Cum sa eviti stereotipuri de gen in educatia copilului -partea 1 first appeared on Yes, Milady.

  Citește mai departe