Articole postate de vasilache daniela

  • Macrou la cuptor, in sos tomat... 257

    Ingrediente :- macrou ( 3 buc );- 2ardei kapia ;- 1 ardei gras;- 1 capatana usturoi;- rosii cherry;- 2 lamai;- 1 morcov;- 1 leg. patrunjel;- condimente ( cimbru, piper, sare, usturoi praf );- 400 ml suc de rosii;- 250 ml vin alb demidulce;- 300 ml apa;- 30 ml ulei;Mod de preparare :  Facem un pat de legume din ardei, kapia si cel verde, pe care ii vom spala, ii taiem fasii subtiri, ii asezam in tava, unul langa

    Citește mai departe
  • Mancare de mazare cu carnati semiafumati... 270

      Pentru astazi va propun o reteta foarte usor de pregatit, rapida si delicioasa... ( una din mancarurile mele preferate ). Voi puteti  gati cu orice tip de carne. Dar cu carnati ...e dementiala!!!INGREDIENTE: 500 g mazare congelata;3-4 carnati afumati;1 ceapa mare;1 morcov; 1 ardei gras rosu (kapia)100 ml suc de rosii;2 linguri bulion ( pasta de rosii );200 ml supa de pui/apa;1/4 lingurita de zahar;1 frunza dafin;sare;cimbru;piper ( macinat sau boabe );1/2 legatura marar; PREPARARE:  Calim ceapa tocata marunt, impreuna cu carnatii taiati feliute.

    Citește mai departe
  • Rosii umplute cu branza la cuptor... 252

    Ingrediente:- 4 rosii;- 4 oua;- 70 gr branza;- 4 cartofi;- 2 cotlete de porc fara os;- 1 leg ceapa verde;- mix condimente porc;- 2 linguri de ulei;Mod de preparare:  Se aleg rosii medii, egale ca marime. Se spala bine, se taie capacelele, se inlatură miezul şi semintele ( pastram compozitia rosiilor pe care o adaugam spre sfarsit in tava si capacelele)  si se lasa sa se scurga cu deschizatura în jos.Separat, intr-un castron radem branza cu care vom umple rosiile ( puteti folosi branza dulce, sarata, dupa preferinte sau alte combinatii de umpluturi: sunca, ciuperci, orez, carne tocata, etc). Vom umple rosiile doar 3/4 si deasupra vom pune un galbenus de ou si cateva fire de ceapa verde.  Punem capacelul peste rosii si le asezam in tava unsa cu ulei.Ne ocupam in continuare  de cartofii pe care ii vom curata de coaja, ii spalam, ii taiem felii mai mari si ii  adaugam in tava, langa rosii. Cotl

    Citește mai departe
  • Chiftelute cu sos alb... 254

     Fragede si gustoase, scaldate in sos :). Un fel de mancare ce m-a cucerit pe loc!Ingrediente:Chiftele:- 500 gr carne tocata amestec;- ceapa;- 4 catei de usturoi; -- 1 ou;- 2 linguri pesmet;- sare, piper;- verdeata ( marar, patrunjel )- ulei pentru prajit;- faina pentru tavalit chiftelele;Sos:- 500 ml apa;- 4 linguri smantana;- 150 gr telemea;- 50 gr unt;- sare, piper;- 1 1/2 lingura faina;- cateva fire de marar; Mod de preparare:

    Citește mai departe
  • Friptura de iepure la cuptor, cu legume si garnitura de orez 266

    Ingrediente: - 1 iepure; - 2 morcovi; - ciuperci ( conserva )- 2 mere verzi; - 3 rosii potrivite; - 1 ardei kapia;- 1 capatana usturoi; - 150 gr mazare ( optional)- rozmarin, delikat; - 1 pahar vin alb; - 5 linguri ulei; - 3 pahare apa; Mod de preparare:

    Citește mai departe
  • Rulouri din muschi de porc cu carnaciori de bere... 263

    Reteta simpla, usor de facut si foarte rapida pentru o cina de dupa serviciu. Ingrediente: - 10 felii muschi de porc, batut ca pentru snitele;- 10 carnaciori de bere;- 10 felii cascaval;- 10 rosii cherry;- 1 ardei kapia;- 1 ceapa;- ulei;- sare si piper;- scobitori; Mod de preparare:Nu am pus exact cantitatea, in grame de carne, deoarece nu stiu exact cata

    Citește mai departe
  • Iahnie de fasole cu carnati afumati si muraturi... 524

    Nimic nu se compara cu o fasole scazuta cu afumatura si un blid plin cu muraturi asortate, din care sa nu lipseasca gogonelele, castravetele acru si gustoasa conopida, sau un bob de strugure dulce-acrisor..Ingrediente:- 400 gr. fasole boabe ( uscata );

    Citește mai departe
  • Ciocanele de pui cu ciuperci la cuptor... 496

          Ingrediente: 9 ciocanele de pui (1 kg) 600 g ciuperci proaspete 250 ml vin roze 2-3 linguri ulei 5-6 catei de usturoi rozmarin boia dulce sare piper o lingura de ketchup Mod de preparare:Am parlit, curatat si spalat ciocanelele de pui apoi le-am lasat la scurs.Cand s-au scurs le-am condimentat cu boia , sare si piper.Am adaugat ulei in tava si am asezat ciocanelele. 

    Citește mai departe
  • Pulpe de pui cu ciuperci si sos de rosii la cuptor 422

    Ingrediente:- 4 pulpe de pui; - 600 gr ciuperci;- o capatana usturoi;- 300 ml suc de rosii;- mix condimente pui; Mod de preparare: Parlim, curatam si spalam pulpele de pui.In functie de dimensiunea tavii, pe puteti portiona sau lasa intregi. Le asezam in tava unde urmeaza sa adaugam si celelalte ingredinte. .Le condimentam pe ambele parti, cu ce aveti la indemana (  poate fi vegeta, piper, boia, etc)Adaugam usturoiul curatat si taiat, apoi ciupercile curatate si taiate in felii pot

    Citește mai departe