Mancare de mazare cu carnati semiafumati

  • Postat în Life
  • la 13-04-2018 17:31
  • 292 vizualizări
Mancare de mazare cu carnati semiafumati
Imaginea este preluată automat împreună cu articolul de pe Din viata si bucatarie

Pentru astazi va propun o reteta foarte usor de pregatit, rapida si delicioasa... ( una din mancarurile mele preferate ). Voi puteti gati cu orice tip de carne. Dar cu carnati ...e dementiala!!!
INGREDIENTE:
500 g mazare congelata;
3-4 carnati afumati;
1 ceapa mare;
1 morcov;
1 ardei gras rosu (kapia)
100 ml suc de rosii;
2 linguri bulion ( pasta de rosii );
200 ml supa de pui/apa;
1/4 lingurita de zahar;
1 frunza dafin;
sare;
cimbru;
piper ( macinat sau boabe );
1/2 legatura marar;
PREPARARE:
Calim ceapa tocata marunt, impreuna cu carnatii taiati feliute.

Dupa ce s-au calit frumos, adaugam restul ingredientelor si le punem la fiert, la foc mediu – cu exceptia mararului si a tomatelor, pe care le adaugam spre sfarsit,cu 10-15 min inainte.

Cand mazarea este fiarta ( 20-30 min ), adaugam mararul tocat marunt, impreuna cu sucul de rosii si bulionul, mai lasam aprox 15 min sa fiarba, la foc mic si asta e fost tot!
Nu-i asa ca este simplu si rapid de pregatit? :)
P.S. - Optional, daca doriti o compozitie mai ingrosata a sosului, la mazare puteti adauga 1/2 lingurita faina.