Fragede si gustoase, scaldate in sos :). Un fel de mancare ce m-a cucerit pe loc!
Ingrediente:
Chiftele:
- 500 gr carne tocata amestec;
- ceapa;
- 4 catei de usturoi; -
- 1 ou;
- 2 linguri pesmet;
- sare, piper;
- verdeata ( marar, patrunjel )
- ulei pentru prajit;
- faina pentru tavalit chiftelele;
Sos:
- 500 ml apa;
- 4 linguri smantana;
- 150 gr telemea;
- 50 gr unt;
- sare, piper;
- 1 1/2 lingura faina;
- cateva fire de marar;
Mod de preparare:
Chiftele:
Pentru chiftelute tocam ceapa marunt, o amestecam cu carnea, unde adaugam si ou, pesmet, verdeata, usturoi, si asezonam cu sare si piper.
Din compozitia obtinuta modelam chiftele potrivite ca marime, pe care le vom praji in ulei incins.
Pe masura ce sunt gata, se scot si le asezam pe prosoape de
hartie, pentru a elimina excesul de grasimi.
Sos:
Pregatim separat, intr-un recipient incapator smantana pe care
o vom amesteca cu faina ( in acest fel nu vom avea cocolase ) si o
subtiem treptat cu apa, adaugam sare si piper si tragem continutul
obtinut in unt, pentru cateva min, pana sosul se ingroasa.
Intr-un vas pentru cuptor sau craticioara, ce aveti la
indemana asezam chiftelele si printre ele branza taiata cubulete
.
Adaugam sosul peste chiftele, amestecam usor sa fie bine
acoperite si lasam vasul la cuptor pentru aprox 25 min, la foc
mediu, cat sa se intrepatrunda aromele.
La sfarsit presaram marar verde tocat. Poate fi servit alaturi
de garnitura de cartofi piure sau legume inabusite.
Noi asa am servit :)
- sursa de inspiratie - https://bunatatidinbucatariagicutei.blogspot.ro/2016/05/chiftelute-cu-sos-alb.html