Fragede si gustoase, scaldate in sos :). Un fel de mancare ce m-a cucerit pe loc!Ingrediente:Chiftele:- 500 gr carne tocata amestec;- ceapa;- 4 catei de usturoi; -- 1 ou;- 2 linguri pesmet;- sare, piper;- verdeata ( marar, patrunjel )- ulei pentru prajit;- faina pentru tavalit chiftelele;Sos:- 500 ml apa;- 4 linguri smantana;- 150 gr telemea;- 50 gr unt;- sare, piper;- 1 1/2 lingura faina;- cateva fire de marar; Mod de preparare:Chiftele:Pentru chiftelute tocam ceapa marunt, o amestecam cu carnea, unde adaugam si ou, pesmet, verdeata, usturoi, si asezonam cu sare si piper.
Din compozitia obtinuta modelam chiftele potrivite ca marime, pe care le vom praji in ulei incins.
Pe masura ce sunt gata, se scot si le asezam pe prosoape de hartie, pentru a elimina excesul de grasimi.
Sos:
Pregatim separat, intr-un recipient incapator smantana pe care o vom amesteca