Alina Mocan: „… există o lume minunată a poveștilor care ne este atât de ușor accesibilă și care ne poate îmbogăți viața…”

LIBRIS: Pentru început, ne-ar plăcea să aflăm mai multe despre viața ta de librar. Câți ani i-ai dedicat acestei meserii și care a fost povestea acestui început de  carieră atipic pentru cineva care a studiat științe realiste?

ALINA MOCAN: Povestea este simplă, eram studentă, urma să intru în anul al II-lea la Contabilitate și aveam nevoie să mă întrețin pe perioada facultății. Văzând anunțul din ziar pentru postul de librar, am considerat că ar fi slujba perfectă pentru mine, imaginându-mi probabil, ca mulți alții, că această muncă implică mult citit în timpul programului. 

Nu știam atunci că urma una dintre perioadele din viața mea cu extrem de puțină lectură de plăcere și că un post full-time în paralel cu o facultate de stat la zi sunt un drum sigur către ceea ce astăzi numim burnout. Însă, pe atunci, nu cunoșteam acest termen și eram suficient de tânără ca să cre...