Basmalute cu mere

  • Postat în Life
  • la 23-02-2014 14:31
  • 262 vizualizări
Basmalute cu mere
Imaginea este preluată automat împreună cu articolul de pe Retete culinare pentru voi


Basmalute cu mere ?!?! .....OK, basmaloaie cu mere :-)

Ingrediente:

Aluatul:

200 ml lapte
50 g unt 
350 g faina 
1 plic drojdie uscata
50 g zahar
1 plic zahar vanilinat
1 praf de sare
1 ou

Umplutura:
500 g mere
50 g stafide
40 g zahar
20 g unt
½ lingurita cu scortisoara
1 plic zahar vanilinat

Decor:
lapte
1 galbenus de ou
miere

Se incalzeste laptele intr-o oala si in el se topeste untul. 
Separat, se amesteca intr-un recipient faina cu drojdia uscata, sare, zahar vanilat,
 se adauga oul,

amestecul de lapte cu unt si se omogenizeaza cu mixerul, mai intai la viteza mica, dupa care timp de 5 minute la viteza cea mai mare. Se acopera aluatul si se lasa la crescut la loc cald.

 Pentru umplutura se cojesc merele, se inlatura samburii si se maruntesc. Bucatile de mar se amesteca cu stafidele, zaharul si untul, se calesc intr-o tigaie si se lasa la racit, dupa care se adauga scortisoara.

 
Aluatul se pudreaza cu faina si se framanta putin pe masa de lucru, pudrata deasemenea cu faina. Se intinde si se decupeaza din el cercuri .
Umplutura se pune pe jumatatea fiecarui cerc.
 Marginea fiecarei basmalute se unge cu amestecul de lapte cu galbenus de ou si apoi se impacheteaza. Marginile basmalutelor se taseaza cu furculita. Se captuseste tava cu hartie de copt, se pun in tava si se lasa la crescut inca o data la loc cald, pentru 20 - 30 de minute, dupa care se ung cu ou. 
 Se coc la 180 ºC, pana se rumenesc. Apoi se ung cu miere, sau nu, depinde de gusturi, eu le-am uns.
 

 Pofta buna !

De același autor

Despre ZTB.ro

ZTB.ro este un agregator românesc de bloguri care colectează și afișează articole din diverse domenii, oferind vizibilitate bloggerilor și o platformă centralizată pentru cititori. Articolele sunt preluate prin feed-uri RSS/Atom și direcționează traficul către blogurile originale.

Articole recente