Basmalute cu mere ?!?!
.....OK, basmaloaie cu mere :-)
Ingrediente:
Aluatul:
200 ml lapte
50 g unt
Aluatul:
200 ml lapte
50 g unt
350 g faina
1 plic drojdie uscata
50 g zahar
1 plic zahar vanilinat
1 plic zahar vanilinat
1 praf de sare
1 ou
Umplutura:
500 g mere
50 g stafide
40 g zahar
20 g unt
½ lingurita cu scortisoara
1 plic zahar vanilinat
Decor:
lapte
1 galbenus de ou
miere
Se incalzeste laptele intr-o oala si in el se topeste untul.
1 ou
Umplutura:
500 g mere
50 g stafide
40 g zahar
20 g unt
½ lingurita cu scortisoara
1 plic zahar vanilinat
Decor:
lapte
1 galbenus de ou
miere
Se incalzeste laptele intr-o oala si in el se topeste untul.
Separat, se amesteca intr-un recipient faina
cu drojdia uscata, sare, zahar vanilat,
se adauga oul,
amestecul de lapte cu unt si se omogenizeaza cu mixerul, mai
intai la viteza mica, dupa care timp de 5 minute la viteza cea mai
mare. Se acopera aluatul si se lasa la crescut la loc cald.
Pentru
umplutura se cojesc merele, se inlatura samburii si
se maruntesc. Bucatile de mar se amesteca cu stafidele, zaharul si
untul, se calesc intr-o tigaie si se lasa la racit, dupa care se
adauga scortisoara.
Aluatul se
pudreaza cu faina si se framanta putin pe masa de lucru, pudrata
deasemenea cu faina. Se intinde si se decupeaza din el cercuri
.
Umplutura se pune pe jumatatea fiecarui
cerc.
Marginea fiecarei basmalute se unge cu
amestecul de lapte cu galbenus de ou si apoi se impacheteaza.
Marginile basmalutelor se taseaza cu furculita. Se captuseste tava
cu hartie de copt, se pun in tava si se lasa la crescut inca o data
la loc cald, pentru 20 - 30 de minute, dupa care se ung cu
ou.
Se coc la 180 ºC, pana se
rumenesc. Apoi se ung cu miere, sau nu, depinde de gusturi, eu
le-am uns.
Pofta buna !