„Cine nu e gata”: Recenzii ale cititorilor

  • Postat în Edu
  • la 25-04-2021 08:54
  • 330 vizualizări

Un mare MULŢUMESC pentru toate aprecierile primite şi pentru recenziile minunate scrise de cititorii cărţii! Recunosc, mult mai bune decât m-am aşteptat, fiind prima mea carte şi, oarecum, un roman-experiment.

RECENZII BLOGURI

Thebookclub.ro: https://www.thebookclub.ro/iulia-nani-cine-nu-e-gata/

Unele cărți te relaxează, altele te învață, iar altele le fac pe amândouă. În această ultimă categorie intră și romanul „Cine nu e gata”, semnat de Iulia Nani, care spune o poveste captivantă despre oameni, temerile și nebuniile lor, dar și comorile pe care le au ascunse sub aceste „defecte”.

„Cine nu e gata” este una dintre acele cărți pe care le citești ușor, dar care schimbă ceva în tine. Nu ai cum să mai amâni cu aceeași nepăsare planurile tale, când vei vedea cât de ușor este, de fapt, să mergi mai departe. Și cât de sus poți ajunge, dacă treci peste temeri, peste obișnuință și îndrăznești să acționezi. Victoria te va convinge că singurul care stă în calea visurilor tale ești tu.

Corporatistul.ro – Hasherista: http://corporatistul.ro/2021/03/24/impulsul-naiv-de-a-i-salva-pe-toti-recenzia-cartii-cine-nu-e-gata/

O carte pe care am citit-o pe nerăsuflate într-o dimineață, preț de 3 cafele și aproape o jumătate de pachet de țigări.

Este greu, ca HRistă, să nu te regăsești în impulsul naiv al lui Vichi de a-i salva pe toți. Oare nu așa ne începem toți cariera în resurse umane? Oare nu vrem să facem oamenii mai fericiți, mai culți, mai plenari și să ne asigurăm că se dezvoltă și își ating potențialul maxim?

Vichi, pe parcursul cărții, trece de la agonie la extaz cu viteza unui accelerat, iar răsturnările de situație sunt atât de dramatice încât pare greu de crezut că se va mai putea ridica încă o dată de jos. Dar o face. Iar. Și iar. Și iar.

Corporatistul.ro – Observatoru’: http://corporatistul.ro/2021/03/29/oare-merita-sa-traiesti-doar-pentru-altii-recenzia-cartiicine-nu-e-gata/

Vichi, eroina principală, mi-a plăcut din prima. Femeie sofisticată, cu trup lucrat și activă sexual. Visul oricărui middle sau top manager care își permite o relație de weekend, cu dantele, șampanie și sushi. Vichi însa are mai mult decât portjartier. Are etică, atenție la detaliu și își ia munca în serios. Uneori prea în serios!

Mi-a plăcut stilul cărții; m-a impresionat atenția la detaliu a lui Vichi – par venite dintr-o altă lume, cu mai mult timp și cu KPI-uri orientate pe calitate, nu (doar) pe volum.

Corporatistul.ro – Corporatistu’: http://corporatistul.ro/2021/04/05/cine-nu-e-gata-cartea/

Victoria, Vichi – pentru prieteni, reiterează ceea ce oricare proaspăt înregimentat observă înaintea finalului perioadei de probă. Frapant este bagajul vast al trăirilor cumulate; n-a plagiat din almanahurile managamentului, ale dezvoltării profesionale ori ale psihologiei practice, nu. E experiența acumulată de-o multifuncțională forjată (și) pentru mai mulți galbeni și-un orizont obscur.

Cartea are nerv, umor gri, cursivitate și destul suspans. E autentică, subtilă și numa` bună pentru teribilul exercițiu al introspecției. Victoria, mulțumim pentru inconștiența curajul de-a te despuia în fața noastră, a profanilor.

Dupa40.ro: https://dupa40.ro/2021/03/25/corporatia-dintr-o-perspectiva-mai-matura-recenzia-cartii-cine-nu-e-gata-autor-iulia-nani/

Perspectiva mi s-a schimbat după primele pagini; am remarcat o slovă curată și matură, incompatibilă cu cea a generației care (doar) privește și face ceea ce îi spune un ecran de 6 inchi.

Dincolo de firul epic și slovă, Vichi reușește să ne spună ceva (și) despre autoarea cărții, Iulia Nani. Atenția la detaliu în diferite situații (pregătirea unui CV, a unei conferințe de vânzări sau a unui raport) sau modul în care gestionează relația cu anturajul său personal și profesional sunt exponente ale unei lumi pe cale de dispariție, marcată de mai puțină superficialitate.

Delicateseliterare.ro: https://www.delicateseliterare.ro/cine-nu-e-gata-de-iulia-nani-editura-bookzone-recenzie/

,,Cine nu e gata” este un chicklit corporatist care te captivează încă de la primele pagini şi te ţine în priză până la sfârşit. Cartea m-a făcut să pufnesc în râs de mai multe ori, dar m-a şi pus pe gânduri…

Scrisă cu un umor fin şi o (auto)ironie subtilă, cartea abordează o temă serioasă, aceea de burnout – epuizare fizică, emoţională şi mentală – cauzată de stresul de la serviciu.

M-a pufnit râsul citind metodele complet neconvenţionale prin care Victoria a început să le facă bine clienţilor ei cu forţa, nesfiindu-se să apeleze la manipulare, şantaj şi chiar răpire!

Literaturapetocuri.ro: https://literaturapetocuri.ro/cine-nu-e-gata-de-iulia-nani-bookzone-recenzie.html

Cine nu e gata este pentru cei ce vor să facă schimbări în viața lor. Toți ar trebui să conștientizăm că viața nu e doar muncă. Avem nevoie și de timp pentru noi, de spațiu personal și de o viață ”after work”. Da, din asta trăim, din asta ne câștigăm pâinea, dar asta nu înseamnă că suntem la cheremul șefilor la orice oră din zi și din noapte. Cartea vine în completare, pentru a ne face să ne dăm seama, într-un mod foarte amuzant, pe alocuri dureros de amuzant, cât de mult trebuie să luptăm cu noi înșine.

Munca nu trebuie să reprezinte întreaga noastră viaţă. Însă uneori poate avem nevoie de o Vichi în viaţa noastră să ne trezească la realitate. Nu este o carte complicată, ci mai degrabă o carte ce face haz de necaz, ce ne deschide ochii şi ne face să reflectăm un pic la realitatea în care trăim.

Vorbepentrusuflet.blog: https://vorbepentrusuflet.blog/2021/03/11/citind-o-pe-iulia-nani-cartea-cine-nu-e-gata/

Cartea m-a pus pe gânduri, deoarece de multe ori am acel „stop” înainte de a face ceva, sau acea comoditate care mă împiedică să avansez, iar această parazitare nu mă lasă să-mi croiesc visele la justa lor valoare, sau să-mi duc până la capăt pornirile, iar dacă m-ar ști Victoria m-ar „sechestra” cu siguranță până aș ieși din „coconul personal” și mi-aș lua avânt ca cel mai falnic fluture.

Booktribe: https://booktribe.ro/recenzie-cine-nu-e-gata-de-iulia-nani

Scrisă într-un stil accesibil, presărat cu umor, ușor de urmărit, cartea <<Cine nu e gata>> de Iulia Bertea-Nani este exact ceea ce dorești să citești înainte de culcare pentru a te relaxa puțin după o zi lungă și grea. Te învață să îți cunoști limitele și să nu uiți că la finalul săptămânii lucrezi pentru tine, nu pentru șeful tău sau pentru șeful șefului tău, iar sănătatea și timpul tău sunt adevăratele aspecte pentru care merită să lupți. Recomand celor care sunt curioși să descopere cum reușește Victoria să se adapteze la noul job, folosind o abordare mai creativă pentru a-și convinge clienții să îi asculte sfaturile.

Booknation: https://booknation.ro/recenzie-cine-nu-e-gata-de-iulia-nani/

Cartea este foarte ușor de citit, am îndrăgit-o de la primele pagini pe Victoria și am empatizat cu ea prin felul transparent în care sunt expuse gândurile și sentimentele ei, atât în momentele fericite, cât și în eșecuri.

Mi-a plăcut foarte mult că este încurajată căutarea armoniei prin propriile tale valori, și nu prin cele preluate, indiferent de vârstă.

Am apreciat și faptul că eroina, deși nu are parte doar de situații roz în viața sa, atitudinea ei este de luptătoare, nu se plânge la fiecare colț. Citind mi-am dat seama cât de important este să ai echilibru între viața personală și viața profesională, și cât de aproape suntem uneori de un burnout.

AngajatorulMeu.ro: https://angajatorulmeu.ro/cine-nu-e-gata-cartea-care-te-ajuta-sa-razbesti-prin-hatisurile-corporatiilor/

Victoria este eroina cărții “Cine nu e gata”, semnată de Iulia Nani și lansată, zilele trecute, la Bookzone. Cartea Iuliei Nani oferă lecții valoroase despre cum să avansezi profesional și să te descurci prin hățișurile corporatiste, cu ajutorul cunoștințelor unei specialiste despre vorbitul în public, brandingul personal, motivație, despre cum să gestionezi situații dificile des întâlnite în corporații și despre ce înseamnă fenomenul de burnout și ce impact poate avea asupra vieții tale. Cititorii pot afla și de ce este important să ai un scop și o satisfacție mai departe de partea financiară, cum să-ți cunoști limitele în mediul profesional, cum să râzi chiar și când viața pare nedreaptă și cum să privești realitatea dură și complexă în față.

RECENZII GOODREADS: https://www.goodreads.com/book/show/56988263-cine-nu-e-gata

● „Amuzant și subtil. O parte din viața prin care multe femei (și nu doar ele) ambițioase în carieră au trecut, iar unele sunt încă acolo…. Redau doar două lucruri care te fac să te gândești la adevăratul sens al vieții: ”ești concentrat pe obiective, dar devii obsedat.” …”Naiba să le ia de teorii, nici măcar nu mă mai interesau așa de mult.” În carte se găsesc mult mai multe lucruri care schimbă gândirea, redate într-un mod …mai altfel. Recomand cu căldură această carte!”

● „Povestea „Cine nu e gata” are o tonă de divertisment pe lângă toate încâlcelile Victoriei atunci când își pune în practică manipularea, şantajul şi alte metode ingenioase mai puțin corecte față de clienții săi în ai stimula să-și urmeze cursul în carieră. Cartea este direcționată spre stilul “chick lit” – ușor, plăcut, relaxant dar și cu o doză de informație utilă textuală cum ar fi despre ce se întâmplă în interiorul unei corporații, care sunt „mințile șmechere” ce țin strategiile de formare și gestionare, despre fenomenul de burnout și ce înseamnă coaching şi consiliere. Util, nu? Acțiunea e un dute vino, ceea ce m-a ținut într-o continuă stare de citire prelungă, ce să mai vorbesc, o noapte de nesomn și o carte potrivită venită la timpul potrivit!”

RECENZII PE PAGINA CARTII: https://bookzone.ro/produs/cine-nu-e-gata

● “Cine nu e gata”, de Iulia Nani, este o lectură interesantă, complexă și, în același timp, o lectură ușoară. Ideea cărții este una pe care n-am mai întâlnit-o până acum, bazându-se pe situații pe care cu toții le întâlnim. Mi-a plăcut mult, cu toate că e ceva mai diferit, ce n-am experimentat până acum, am rămas cu câteva informații utile și practice. Chiar dacă cartea are puține pagini, autoarea a reușit, după părerea mea, să exemplifice ceea ce și-a dorit. Recomand cartea cu drag!

● „Cine nu e gata” este o lectură tare plăcută, ușurică, amuzantă și relaxantă, care se citește foarte repede și nu bate pasul pe loc. Nu este o carte cu acțiuni prea exagerate, însă acțiunea nu stă pe loc deloc; tot timpul se întâmplă câte ceva. Mi-a plăcut foarte tare de Victoria, personajul principal feminin care, după anumite întâmplări, reușește să le dea altor oameni în imbold pentru a le salva cariera; bineînțeles, ea se ajută de șantaj, amenințări și uneori joaca și la cacealma, însă mi se pare foarte faină ideea cărții. Pe lângă toate amenințările și întâmplările, mi-a plăcut foarte tare faptul că autoarea m-a făcut să caut pe dex anumite expresii sau termeni și în felul acesta am mai învățat niște lucruri. Totodată, am mai aflat și diverse lucruri ce se întâmplă într-o firmă și personal chiar îmi sunt de ajutor; de asemenea, prin tot amuzamentul din carte, putem desluși multe sfaturi despre carieră și nu numai. Modul de scriere al autoarei este bazat mai mult pe descriere, însă nu este o descriere inutilă și plictisitoare, ci din contră, ea face totul; limbajul este destul de accesibil, deși mai sunt și termeni de specialitate. Per total chiar mi-a făcut plăcere să o citesc și mi-aș fi dorit să fie puțintel mai lungă.

INTERVIURI DE PROMOVARE

Booknation: https://booknation.ro/interviu-cu-iulia-nani-autoarea-cartii-cine-nu-e-gata/

Citestema.ro: https://citestema.ro/iulia-nani-despre-cine-nu-e-gata-un-chick-lit-corporatist-care-te-amuza-si-te-pune-pe-ganduri/

Vorbe pentru suflet: https://vorbepentrusuflet.blog/2021/03/23/iulia-nani-mi-am-dorit-sa-transmit-un-mesaj-serios-dar-intr-un-mod-distractiv/

Gandul: https://www.gandul.ro/ganduri-printre-carti/scriitoarea-iulia-nani-invitata-in-cadrul-evenimentului-incotro-cartea-romaneasca-tu-trebuie-sa-fii-cel-mai-mare-fan-al-tau-asta-nu-inseamna-sa-fii-lipsit-de-modestie-sau-sa-te-crezi-cel-m-19596080