Creveti in sos de vin si usturoi

  • Postat în Blog Shop
  • la 23-05-2013 16:07
  • 383 vizualizări
Creveti in sos de vin si usturoi
Imaginea este preluată automat împreună cu articolul de pe Horia Virlan - Carte de bucate


Reteta de CREVETI IN SOS DE VIN CU USTUROI
Ingrediente :

- 15-20 creveti mari intregi
- 50 gr. unt nesarat
- 2 linguri de ulei de masline
- 2-3 catei usturoi
- 1/2 cească vin alb sec
- patrunjel proaspat
- 1-2 linguri de suc ​​de lamaie
- sare
- piper

Mod de preparare reteta CREVETI IN SOS DE VIN CU USTUROI :
Crevetii se spala si apoi se sterg foarte bine cu servetele de bucatarie. Se pastreaza intre servetele pana vor fi folositi.
Usturoiul se curata, se piseaza si se sareaza. Se amesteca pana se formeza o pasta (mujdei), iar la sfarsit se adauga 1/2 de cana cu apa.
Incalziti untul și uleiul într-o tigaie la foc mare până când spuma dispare. Reduceti focul la jumate si aranjati crevetii in tigaie într-un singur strat si lasati-i la prajit, intorcandu-i din cand in cand până când devin roz și ușor aurii, aproximativ 4 minute in total.
Mujdeiul se adauga peste creveti, se amesteca si apoi se aduga vinul, patrunjelul tocat marunt si sucul de lamaie. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
Se lasa sa fiarba pana cand mai scade sosul, amestecand din cand in cand.
Se servesc imediat.
Acesta reteta cu creveti este foarte usoara si delicioasa. Poate fi servita ca aperitiv sau fel principal.
Se serveste cu orez sau ca parte dintr-o salata.

Pofta buna !

-->

De același autor