Reteta de CREVETI IN SOS DE VIN CU
USTUROI
Ingrediente :
- 15-20 creveti mari intregi
- 50 gr. unt nesarat
- 2 linguri de ulei de masline
- 2-3 catei usturoi
- 1/2 cească vin alb sec
- patrunjel proaspat
- 1-2 linguri de suc de
lamaie
- sare
- piper
Mod de preparare reteta CREVETI IN SOS DE VIN CU
USTUROI :
Crevetii se spala si apoi se sterg foarte bine cu
servetele de bucatarie. Se pastreaza intre servetele pana vor fi
folositi.
Usturoiul se curata, se piseaza si se
sareaza. Se amesteca pana se formeza o pasta (mujdei),
iar la sfarsit se adauga 1/2 de cana cu apa.
Incalziti untul și uleiul într-o tigaie la foc
mare până când spuma dispare. Reduceti focul la jumate si aranjati
crevetii in tigaie într-un singur strat si lasati-i la prajit,
intorcandu-i din cand in cand până când devin roz și ușor aurii,
aproximativ 4 minute in total.
Mujdeiul se adauga peste creveti, se amesteca si apoi se
aduga vinul, patrunjelul tocat marunt si sucul de lamaie. Se
condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
Se lasa sa fiarba pana cand mai scade sosul,
amestecand din cand in cand.
Se servesc imediat.
Acesta reteta cu creveti este foarte usoara si
delicioasa. Poate fi servita ca aperitiv sau fel
principal.
Se serveste cu orez sau ca parte dintr-o
salata.
Pofta buna !
-->