Reteta FRIPTURA DE MIEL LA CUPTOR
Ingrediente :
- 1.5-1.8 kg carne de miel ( pulpa din spate
)
- 1 legatura usturoi verde
- 1 legatura ceapa verde
- usturoi uscat pentru impanat ( 5-6 catei
)
- 50 g unt
- ulei de masline
- foi dafin
- rozmarin
- 200 ml vin alb ( demisec )
- apa
- sare
- piper
Mod de preparare reteta FRIPTURA DE MIEL LA CUPTOR
:
Carnea de miel se spala bine,se indeparteaza eventualele
pielite si se sterge cu servetele absorbante.
Pulpa de miel se cresteaza si se impaneaza cu catei de
usturoi .
Carnea se unge cu ulei si unt, se condimenteaza cu sare
si piper, apoi se presara rozmarinul.
Daca aveti timp, e mult mai bine sa lasati carnea unsa
și impanata 2-3 ore la frigider inainte de a o baga la cuptor, ca
sa se marineze .
Carnea marinata se pune in tava si se adauga ceapa si
usturoiul verde tocate marunt. Puteti folositi cantitati generoase
de usturoi proaspat sau de verdeturi, deoarece aromele puternice
pun foarte bine in valoare carnea de miel.
In tava se adauga vinul indoit cu apa si se baga la
cuptor.
Cuptorul trebuie incalzit cu cel putin 10 minute
inainte.Temperatura cuptorului pentru carnea de miel trebuie sa fie
de 160°C ( temperatura medie)
Din cand în cand friptura se intoarce şi se stropeşte cu
sosul din tava .
Friptura ar trebui sa fie gata in 40-50 min., dar timpul
poate varia in functie de marimea bucatii de carne.
Carnea este patrunsa atunci cand introduci varful unui
cutit pana la mijlocul bucatii de carne si nu mai iese
zeama.
Carnea de miel se serveste imediat, taiata felii cu
salata verde.
Pofta buna !
Paste fericit !
-->