Scorfano - Scorpionul Rosu

  • Postat în Blog Shop
  • la 14-06-2012 10:17
  • 376 vizualizări
Scorfano - Scorpionul Rosu
Imaginea este preluată automat împreună cu articolul de pe Horia Virlan - Carte de bucate





Scorfano – Scorpionul Rosu

Carnea acestui peste este foarte populara şi este folosita în principal în diverse supe şi ciorbe de peşte . De exemplu carnea Scorpionului Rosu este un ingredient obligatoriu pentru pregătirea unor feluri de mancare, cum ar fi supa de peşte de la Livorno sau bouillabaisse în Marsilia .

Scorpionul rosu

Traieste in mod natural în Oceanul Atlantic la est de Insulele Britanice , în Insulele Canare , în Insulele Azore şi Marea Mediterană .

Pestele poate fi gasit in zonele stâncoase sau de coral , de obicei la adâncimi ce depăşesc 20 m (până la peste 200 m) deşi pesti mai tineri pot fi întâlniti si în ape mai putin adanci.
Dimensiunile Scorpionului rosu pot varia intre 20 – 30 cm ,iar la unele specii poate ajunge pana la 50 cm



-->

De același autor