Reteta FILE DE SALAU CU SOS MEUNIERE
Ingrediente pentru 4 portii :
- 2 buc file de salau ( 500 - 800
grame)
- 2 oua
- faina
- ulei pentru gatit
- sos meuniereMod de preparare FILE DE SALAU CU SOS MEUNIERE :
Fileurile de salau se spala si se curata de pielite si de eventualele oscioare ramase de la filetat, se lasa sa se scurga de apa, stergandu-le cu servete absorbante.
Se pune tigaia pe foc cu uleiul si se lasa pana
acesta se incinge .
Ouale se bat ca pentru omleta si se condimenteaza
cu sare si piper.
Se pune faina pe o farfurie
intinsa.
Se ia fiecare bucata de peste, se tavaleste prin
faina pe ambele parti, dupa care se repeta operatiunea si prin
ouale batute si se pun in tigaie la prajit. Pestele se tine in ulei
cate 5 minute pe fiecare parte pana se formeaza o crusta
aurie.
Cand pestele este gata se scoate pe servete absorbante pentru a se scurge surplusul de ulei, apoi se pune pe un platou, se adauga garnitura si sosul meuniere ( vezi Reteta Sos Meuniere ).
Cand pestele este gata se scoate pe servete absorbante pentru a se scurge surplusul de ulei, apoi se pune pe un platou, se adauga garnitura si sosul meuniere ( vezi Reteta Sos Meuniere ).
Fileul de salau cu sos meuniere se poate servi cu
garnitura de cartofi natur sau cu legume la
gratar.
-->