Reteta de SALATA DE CARTOFI CU
MORCOVI
Ingrediente pentru salata :
- 4 cartofi mari
- 5-6 morcovi mici
- 1 ceapa potrivita
- 1 legatura de ceapa verde
- 1 legatura de patrunjel
Ingrediente pentru dressing:
- 75 ml ulei de masline
- zeama de la o lamaie sau otet de
mere
- 1 lingurita de mustar
- sare
- piper
Mod de preparare SALATA DE CARTOFI CU
MORCOVI:
Se spala bine cartofii si se fierb cu tot cu
coaja, in apa cu putina sare. Cand sunt gata fierti, se curata de
coaja si se taie cuburi.
Morcovii se curata si se pun intregi la fiert, dar
nu impreuna cu cartofii. Daca doriti sa fierbeti impreuna cartofii
si morcovii, trebuie sa curatati mai intai
cartofii.
Cartofii taiati se pun intr-un castron mare, se
amesteca cu ceapa taiata solzisori, cu ceapa verde taiata marunt si
patrunjelul tocat fin. Morcovii fierti se adauga intregi, daca sunt
mici, iar daca sunt mai mari pot fi taiati pe lungime in 2 sau mai
multe bucati.
In loc de patrunjel se poate pune marar sau
menta.
Pentru dressing punem uleiul cu zeama de la lamaie
si lingurita de mustar intr-un vas si amestecam foarte bine, pana
se formeaza un sos emulsionat in care punem sare si piper dupa
gust.
Se toarna sosul peste salata si se
amesteca.
Salata poate fi servita atat rece, cat si
calda.
Pofta buna !
-->