Cum oprim extincția pieței românești de morărit și panificație?

Dacă vă poartă drumul către Miercurea Ciuc nu ezitați să opriți la capătul lui Sânmartin, chiar înainte de benzinărie, la brutăria de acolo și să cereți o bucată de pâine. S-ar putea să descoperiți că există o viață luxuriantă și pe alte planete dincolo de planeta pâinii comercializate în orașele noastre prin imensa rețea de supermarketuri și magazine de cartier. Pe mine experiența vizitei în această brutărie m-a făcut să mă simt asemeni lui Walt Whitman în fața firului de iarbă: această afacere nu este cu nimic mai prejos decât cea mai mare afacere din domeniul nostru care-și urmează neabătută calea, ofertând pâini gândite în laboratoare din aluaturi trecute prin simțul critic al celor mai buni specialiști. Brutarul de aici nici măcar nu vrea să denumească pâine un produs din făină și apă care nu are adăugată maia. Maiaua este obținută în tancuri din inox, bine controloate prin tehno...