…vegetale, vegane, ba chiar raw vegane. Culmea e că mai sînt
și delcioase „icrele“ din semințe de chia! Rețeta se află pe pagina
Ligiei Pop, atît sub formă de text cît și în format video. Tot
acolo găsiți mai multe informații despre semințele de chia, despre
proprietățile nutritive și alte rețete.
Nu e prima dată cînd le fac. În urmă cu aproximativ două luni
am făcut un desert din semințe de chia, lapte de migdale și piure
de fructe, iar din vorba-n vorba cu fetele ( merci, Flory dragă ),
știți cum e pe facebook, am ajuns la această rețetă. Pe atunci, am
preparat „icrele“ cu ulei de floarea soarelui; probasem cîndva
uleiul de in, dar cum mi s-a părut prea amărui am renunțat a-l
folosi în bucătărie. Însă nu am renunțat la ideea de a încerca
cîndva această salată de icre vegane cu ulei de in, deoarce Ligia
spune că tocmai acesta este răspunzător pentru aroma de pește. Așa
că, am cumpărat o sticluță mititică de ulei de in, restul
ingredientelor le am mereu în casă, și m-am pus pe treaba…dacă asta
se poate numi treabă :D
Rețetă este simplă, necesită puține ingredente, se prepară
rapid și tot așa rapid se poate și consuma.
Nu vă temeți de gustul amărui al uleiului de in! Chiar nu se
simte, iar sălățica de icre din chia e mult mai gustoasă decît cu
ulei de floarea soarelui.
Dragă Ligia, mulțumesc pentru rețetă!
Ingrediente:
- 75 g semițe de chia, nu contează culoarea
- 100 ml apă
- 1 lamîie mică, doar zeama
- 1 ceapă mică, tocată cît de fin vă place
- sare de Himalaya, după gust
- 75 ml ulei de in, presat la rece*
*data viitoare pun doar 60 ml ulei. Iese
foarte bine și cu 75 ml, și nu e altfel la gust și nici nu iese mai
„uns“, ci pur și simplu e suficient după părerea mea. Nu vă lăsați
impresionați de uleiul care iese ușor spre margini. Amestecați
puțin și imediat se leagă. Oricum, jonglați cu ingredientele după
plac și gust. Mie de exemplu îmi place gustul mai acrișor, așa că
am folosit zeamă de la o lamîie întreagă.
Mod de preparare:
Am pus apa cu zeama de lamîie și sarea într-un vas. Am adăugat
semințele de chia și am amesetcat bine. Între timp am curățat și
tocat ceapa. Timp de 6-8 minute am învîrtit cu lingura cînd și
cînd, pentru a verifca consistența. Cînd au fost legate bine, am
adăugat ceapa tocată și am amestecat puțin, după care am turnat
uleiul și amestecat din nou. Am probat pe loc! Bun de tot!