Vă mai amintiți de strugurii murați? Aici se pregăteau pentru
odihna de patru săptămîni, în cămară. I-am dus în beci, pentru că
acolo era răcoare. Am avut o toamnă călduroasă, iar cămara fiind în
casă...mă gîndeam să nu le fie strugurilor prea cald, plus că, așa
la vedere, ar fi tras cu ochiu' și poate i-aș fi eliberat prea
repede din borcane.
Așa, deci azi, am desfăcut ambele borcane - după cîteva zile
am pus și un borcan cu alt fel de struguri de care nu am pomenit
aici, pe blog, doar pe pagina mea personală de facebook. În plus
față de cei albi, strugurii ăștia s-au aflat în compania unui
bețișor de scorțișoară rupt în două. Nici nu știu care mi-au plăcut
mai mult! Așa mult mi-au plăcut! Cei albi au fost foarte buni în
stare crudă. Aromați, parfumați și foarte dulci. Şi-au păstrat
aroma excelent! Un deliciu!
Cei mai roșcovani, au fost dulci, dar nu foarte parfumați.
Scorțișoara a completat parfumul, aromatizindu-i într-un mod
deosebit, delicios! Deci ăștia merg fantastic cu brînzeturile alea
"teribil măturate" de care pomenea Costin. La fel de bine cred că
ar merge pe lîngă o pastramă din piept de rată, chiar confit...pe
lîngă multe altele, dar mai bine hotărîți voi, cum va dictează
papila, după degustare. O murătură deosebită!
Cei cu scorțișoară potrivesc minunat acum, în perioada
sărbătorilor. Încă se mai găsesc struguri buni pe piață. Dacă va
grăbiți, ați putea avea struguri murați pe lîngă aperitivele de
Crăciun. Mîine mai pun un borcănel, două...poate. Mai mari :D