Întotdeauna mi-am dorit să călătoresc, iar China, este pe
departe una dintre cele mai atractive destinaţii. Un popor cu o
istorie atât de lungă şi de clară, cu o filozofie atât de bine
conturată în care există un echilibru cert între bine şi rău, între
lumină şi întuneric nu are cum să greşească la cel mai intim
capitol al vieţii sociale: bucătăria. Ce poate fi mai frumos decât
o multitudine de castronaşe cu tot felul de bunătăţi şi sosuri care
abia aşteaptă să fie degustate şi împărtăşite, pentru că de cele
mai multe ori, masa chinezească înseamnă tocmai bucuria
împărăşirii.
Cine spune că zilele de toamnă sunt triste, mohorâte şi umede
greşeşte pentru că a privit prin ocheanul greşit. O zi de toamnă
este la fel de frumoasă ca oricare alta, atunci când o petreci cu
prietenii şi cu... ceva deosebit. Într-o astfel de zi, eu şi
Iolanda ne gândeam ce să pregătim pentru masa de prânz când a sunat
telefonul.
-Salut. Sunt Teo.
-A. Buna Teo. Ce faci?
-Uite eram cu Ioana prin zonă şi mă gândeam dacă putem să vă
facem o vizită.
-Bineînţeles. Vă aşteptăm.
-Nu trebuie să ne aşteptaţi pentru că suntem în faţa
porţii.
-Păi intraţi atunci.
-Dragonul babalaur e legat
-Da. este în padoc. Intraţi fără grijă.
Şi uite aşa, ne-am aşezat la masa discutând câte în lună şi în
stele. La un moment dat am ridicat două degete şi am
întrebat:
-Eu cu Iolanda tocmai ne întrebam ce am putea să încercăm
pentru că nu am pregătit nimic de mâncare. Voi ce spuneţi? Credeţi
că putem încerca o comandă la pizza sau ce propuneţi?
-Eu am auzit de noua campanie a celor de la Wu Xing:Share &
play. După ce mănânci trebuie să te joci cu cutiile de mâncare şi
cu beţişoarele astfel încât să obţii cele mai năstruşnice asociaţii
imagine cuvânt.
-Da, şi ceea ce e mai important e că poţi câştiga şi premii:
premii săptămânale sau marele premiu.
-Atunci Wu Xing să fie, comandă în grup.
Şi pentru că pofta era mare şi curiozitatea pe măsură am
comandat la aperitiv: pacheţele cu legume şi pacheţele de
primăvară, pui Shanghai şi pui Shanghai conbdimentat. Apoi eu am
cerut pui Sichuan, Iolanda a cerut furnici în copac, Teo a vrut să
încerce vită Sichuan iar Ioana a cerut un orez Beijing. Desertul a
venit ca o încununare: tort de ciocolata, tartă cu mere şi caramel,
tort de morcovi şi tartă cu zmeură. Discuţia a continuat pentru a
dumica timpul rămas.
Mai trebuie să vă spun că delivery boy a sosit tocmai la timp,
şi masa s-a umplut cu o mare de cutii, câte trei de fiecare iar
mâncarea a fost excelentă, mai ales că ne-am bucurat împărţind şi
împărtăşind gusturi şi impresii. Tot timpul cât am mâncat fiecare
s-a găndit cum anume ne-am putea juca inventând forme noi aşa că eu
fiind cel mai comod din fire am făcut umediat Marele Zid Chinezesc
aşezând cutiile una după alta. Iolanda s-a folosit de beţişoare şi
cutii ca să recreeze dansul dragonului şerpuind printre sticle şi
pahare, Teo a reuşit să ridice un acoperiş de pagodă din cutii şi
beţigaşe iar Ioana a împrăştiat cutiile răsturnate şi a spus că
acum putem să ne plimbăm printre dunele Deşertului Gobi, cel mai
mare din toată Asia. Dacă nu s-ar fi făcut întuneric nu am fi
realizat cât de repede trece timpul. Am aprins lumina şi am
continuat o vreme să ne lăudăm pe FB cu pozele noastre, am
share-uit cu hashtagurile #shareplay și #SuperBlog şi am mai
continuat o vreme să ne jucăm povestind de una de alta.
-Călătorului îi şade bine cu drumul, a spus Teo. Vă
mulţumim pentru o după amiază deosebită, plină de arome şi
culoare. După care a jutat-o pe Ioana să se îmbrace şi
ne-am luat le revedere cu promisiunea altor intâlniri la fel de
reuşite.
Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2017