Ingrediente:
- 500 g foi lasagna fara ou
- sos Bolognese
- sos Bechamel
Sos Bolognese:
- 2 cepe
- 6 catei de usturoi
- 1 morcov
- 1/4 telina mica
- 25 g drojdie inactiva
- 500 g sos de rosii
- 400 g rosii cubulete (1 conserva)
- 4 lg ulei de masline
- 100 g soia granule
- 500 g ciuperci
- 1-2 lg busuioc uscat
- 1 lg-ta turmeric (optional)
- sare si piper
Se taie cepele marunt si se calesc in uleiul de masline pana
se inmoaie, apoi se adauga usturoiul maruntit si se mai calesc
impreuna 2 minute.
Se adauga morcovul si telina razuite fin, ciupercile maruntite
la robot si soia granulata, care in prealabil a fost inmuiata 15
minute in apa fierbinte si apoi stoarsa.
Cand apa lasata de ciuperci a scazut putin se pune sosul de
rosii si rosiile cubulete, drojdia inactiva si condimentele.
Se fierbe aproximativ 10 minute, se potriveste gustul cu sare
si piper si se lasa deoparte pana pregatim sosul Bechamel.
Sos Bechamel:
- 50 g ulei de cocos
- 50 g faina
- 500 ml lapte vegetal neindulcit
- 5 g sare
- 1/2 lg-ta pudra de usturoi
- 2 lg drojdie inactiva
- 1/2 lg-ta nucsoara
Se caleste faina in uleiul de cocos si se stinge cu laptele
vegetal. Adaugam restul ingredientelor si fierbem sosul pana capata
consistenta unui aluat de clatite.
Intr-o tava dreptunghiulara asezam un strat subtire de sos
Bechamel, apoi foi de lasagna, urmatorul strat este de sos
Bolognese, foi de lasagna si tot asa alternativ pana se termina
sosurile. Ultimul strat este de sos Bechamel. Daca aveti la final
se poate presara parmezan vegan.
Tava se introduce in cuptorul incins in prealabil la 180 grade
si se coace pentru aproximativ 30 minute.
Este delicioasa!