Ingrediente:
*Aluat:
- 250 g faina integrala
- 400 g faina alba
- 50 ml ulei
- 350 ml apa calduta
- 1/2 lg-ta sare
- 2 lg-te drojdie uscata
Se amesteca faina cu drojdia si sarea apoi se adauga treptat
uleiul si apa calduta.
Se pune aluatul intr-un vas presarat cu faina si se lasa la
dospit, acoperit cu o folie alimentara, pentru o ora.
*Umplutura:
- 4 cartofi fierti in coaja
- 3 maini varza murata taiata fideluta si calita 10 minute in
5 lg de ulei
- 1 lg-ta boia
- sare si piper dupa gust
Cartofii fierti se decojesc si se zdrobesc cat sunt fierbinti
cu o furculita, apoi se amesteca cu restul ingredientelor.
Aluatul se imparte in 8 bucati care se intind pe rand pe masa
infainata cu un sucitor.
Fiecare bucata se intinde usor sub forma unui disc in mijlocul
caruia se pune umplutura apoi se pliaza ca un plic , se intoarce si
se mai intinde putin.
Ca sa fiti siguri ca va ajunge umplutura o impartiti de la
inceput in 8 parti.
Turtele se coc pe ambele parti intr-o tigaie antiaderenta unsa
cu ulei.