Aluat:
- 100 g unt de cocos
- 250 g faina
- iaurt de soia
- un praf de sare
Pentru aluat untul de cocos trebuie sa fie la
temperatura camerei, nu topit. Untul se apasa cu dosul unei linguri
pana capata aspect de untura, apoi se amesteca cu faina rezultand
un aluat nisipos. Se adauga iaurtul treptat pana cand aluatul
devine compact. Se intinde aluatul in forma de tarta, se inteapa cu
furculita si se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru
15 minute.
Umplutura:
- 1 leg. ceapa verde
- 250 gr. ciuperci
champignon
- 5 graunti mici de usturoi
- 1/2 cutie de tofu (Inedit)
- 2 lg. ulei
- 2 lg. drojdie inactiva
- 50 gr. spanac
- 100 ml smantana vegetala (Take it
veggie)
- 1 lg. faina
Se caleste ceapa verde tocata impreuna cu
ciupercile taiate felii in cele 2 lg. de ulei, pana scade apa
lasata de ciuperci.
Se adauga tofu sfaramat cu mana, usturoiul zdrobit sau ras fin si drojdia inactiva.
Se adauga tofu sfaramat cu mana, usturoiul zdrobit sau ras fin si drojdia inactiva.
Se mai calesc toate ingredientele aproximativ 5
minute.
Separat se amesteca smantana vegetala cu faina si
se incorporeaza in amestecul din tigaie, dupa ce a fost stins
focul, apoi adaugam spanacul tocat.
Punem compozitia peste aluat si o intindem cu o
lingura pe toata suprafata acestuia.
Se baga tava in cuptorul incins la 180 grade
Celsius pentru aproximativ 30 minute.