Semnalăm doar, fără să facem prea mult caz despre asta, apariția unui studiu care confirmă valoarea indubitabilă a produselor derivate din cereale în dietele noastre zilnice. Trăim o modă a incriminării obiceiurilor alimentare, inclusiv a celor recomandate din vechime. A fost o vreme în care untul era incriminat ca fiind cel mai dezastruos aliment pentru sănătate datorită conținutului său în grăsimi de origine animală. După inventarea margarinei și „succesul” ei în rezolvarea obezității, acum ni se recomandă să mâncăm unt! Cel mai nenorocit vector al colesterolului, oul, a fost atât de diabolizat în relație cu sănătatea, incât chiar și cei mai serioși nutriționiști îl recomandau în cantități de maxim 2 pe săptămână. Nimeni nu se gândea la sănătatea ficatului când recomanda, în schimb, un pahar de vin pe zi. S-a rezolvat și asta, putem mânca, acum, 5 ouă pe săptămână, sunt considerate un aliment „complet”. A venit ...