Aceasta salata se poate face si cu oua ramase de la Pasti, dar la fel de bine se poate face daca va plac ingredientele... sau pentru ca sezonul sparanghelului e deschis, iar asa gustosi si proapseti nu se gasesc mereu, sau, sau... Mie de exemplu îmi place foarte mult, de aia fac salata asta :DÎn general se face cu maioneza si sparanghel alb. Eu însa ador sparanghelul verde, si cine spune ca doar celui alb îi sta bine într-o salatica de acest gen, sau ca o reteta trebuie batuta-n cui? În afara de asta, oua fierte cu maioneza e prea mult ou pentru gusul meu, asa ca o fac dupa cum îmi dicteaza papila :)
Ingrediente:
350 sparanghel verde sau alb, fiert al dente si taiat bucati de 2-3 cm
4 oua, fierte
200 g creme fraîche
1 lingura mustar
3 fire tinerele usturoi verde, tocat fin
cîteva frunze patrunjel proaspat, tocate fin
o legatura arpagic ( Allium schoenoprasum ), tocat fin
2-3 linguri ulei de floarea soarelui
sare, piper
Verde. Iubesc verdele! :)
Ga...