Azi, din nou o reteta cu sparanghel, alb de data asta. O combinatie perfecta, spune papila mea.
Ingrediente pentru 3 portii:
6 cartofi
1 lingurita sare de mare
12 fire de sparanghel alb
1 lingura arpagic/allium schoenoprasum tocat fin
6 felii de sunca - eu am folosit Prosciutto di San Daniele
Curatam si spalam cartofii. Îi punem în apa cu sare de mare la fiert. Cînd sînt aproape fierti, punem si sparanghelul, pe care l-am curatat, îndepartat capetele uscate si taiat în jumatate, la fiert. Dupa ce apa clocoteste, cîteva minute ajung. Dar cel mai bine întepati o bucata cu furculita si îi fierbeti în functie de preferinta. Mie îmi plac mai crocanti. În apa sparanghelului nu adaug absolut nimic.
Ingrediente pentru sos olandez:
150 g unt
2 galbenusuri ( se pot pune si 3 )
2-3 linguri zeama de lamîie/sau dupa gust
sare, piper alb
Acest sos, facut ca la carte, dureaza ceva mai mult. Facut mai simplu, merge mai repede...