Sparanghel cu cartofi si sos olandez

  • Postat în Culinar
  • la 05-05-2015 10:36
  • de Maya M
  • 326 vizualizări
 Azi, din nou o reteta cu sparanghel, alb de data asta. O combinatie perfecta, spune papila mea. Ingrediente pentru 3 portii: 6 cartofi 1 lingurita sare de mare 12 fire de sparanghel alb 1 lingura arpagic/allium schoenoprasum tocat fin 6 felii de sunca - eu am folosit Prosciutto di San Daniele
Curatam si spalam cartofii. Îi punem în apa cu sare de mare la fiert. Cînd sînt aproape fierti, punem si sparanghelul, pe care l-am curatat, îndepartat capetele uscate si taiat în jumatate,  la fiert. Dupa ce apa clocoteste, cîteva minute ajung. Dar cel mai bine întepati o bucata cu furculita si îi fierbeti în functie de preferinta. Mie îmi plac mai crocanti. În apa sparanghelului nu adaug absolut nimic.
Ingrediente pentru sos olandez: 150 g unt 2 galbenusuri ( se pot pune si 3 ) 2-3 linguri zeama de lamîie/sau dupa gust sare, piper alb
Acest sos, facut ca la carte, dureaza ceva mai mult. Facut mai simplu, merge mai repede...