Studiu al adevăraților specialiști în tehnologii alimentare: pâinea congelată nu e nici toxică, nici mai slabă calitativ decât pâinea proaspătă

După cum bine știți piața românească de panificație a fost ținta unui bombardament intensiv de fake news legat de pâinea congelată. Tot felul de așa ziși specialiști și-au dat cu părerea pe parcursul timpului despre pericolul la adresa sănătății consumatorului generat de consumul de produse de panificație și patiserie congelate. Deși nu a existat nici o dovadă științifică despre aceste pericole, ci doar opinii personale și argumente de teapa radiesteziei, clarviziunii și scrierii automate, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului a emis un ordin care prevede obligativitatea inscripționării specifice a produselor de panificație și patiserie congelate. Ordinul respectiv a sprijinit de fapt strategia de marketing a liderului pieței de panificație care a început să-și marcheze produsele ambalate cu mesaje de tipul „acest produs nu a fost anterior congelat”. Practic, ordinul ANPC a dat o greutate ...