Susținere doctorat: „Curțile regilor Mihai I și Carol al II-lea: tradiții instituționale și modele europene: 1927-1947”

  • Postat în Edu
  • la 21-10-2023 18:15
  • 275 vizualizări
Susținere doctorat: „Curțile regilor Mihai I și Carol al II-lea: tradiții instituționale și modele europene: 1927-1947”
Imaginea este preluată automat împreună cu articolul de pe tudorvisanmiu

Studiile mele doctorale, începute acum trei ani, se încheie cu susținerea publică a tezei, „Curțile regilor Mihai I și Carol al II-lea: tradiții instituționale și modele europene: 1927-1947”. Cei interesați să participe vor avea plăcerea să-i asculte pe domnii Cosmin Budeancă (coordonatorul tezei), Alin Ciupală, Sorin Liviu Damean, Silviu B. Moldovan și Viorel Panaite (directorul școlii doctorale și președintele comisiei) și, cu voia dvs., subsemnatul. Sunt îndatorat ca mulțumirile cuvenite acestora să le completez cu cele pentru domnii care, pe durata studiilor, m-au sprijinit ca îndrumători: Sorin Cristescu, Filip-Lucian Iorga și Andrei Florin Sora.

Lucrarea dezvoltă tematic teza mea de disertație, publicată anul trecut sub titlul „Mareșalii Palatului: demnitari ai Curții regilor României: 1866-1947”. Este mai restrânsă cronologic, dar, de bună seamă, anii 1927-1947 au fost cei mai tumultuoși nu doar pentru monarhia românească, dar și pentru Curtea Regală. Ca niciodată până atunci, au existat două momente distincte (1930 și 1940) în care foști demnitari ai Curții au devenit persoane «non grata» la Palat.

Susținerea publică a tezei are loc la Rectoratul Universității din București (Șoseaua Panduri nr. 90), în Sala Consiliului de Administrație (et. 1). Rezumatul se poate citi la adresa https://doctorat.unibuc.ro/events/visan-miu-tudor/, iar lucrarea se găsește la biblioteca Facultății de Istorie a Universității din București.

visan-miu-tudor-rezumatDescarcă

Despre ZTB.ro

ZTB.ro este un agregator românesc de bloguri care colectează și afișează articole din diverse domenii, oferind vizibilitate bloggerilor și o platformă centralizată pentru cititori. Articolele sunt preluate prin feed-uri RSS/Atom și direcționează traficul către blogurile originale.

Articole recente