Tomino allo speck con funghi e polenta

  • Postat în Life
  • la 15-06-2015 17:08
  • 400 vizualizări
Tomino allo speck con funghi e polenta
Imaginea este preluată automat împreună cu articolul de pe Maya's World
Bine ca nu mai am Tomini, ca altfel tot la rotitele astea îmi statea capul. Nu puteam dormi de grija lor... ma gîndeam ca le-o fi frig în frigider :)) Combinatia asta cu mamaliga si ciuperci e la fel de gustoasa ca cea cu para caramelizata, dar total diferita. Asta merge ca fel principal fara probleme chiar si pe o masa de sarbatoare, parerea mea. Pentru asta as alege niste ciuperci mai aromate, hribi de exemplu, sau un amestec de bureti de padure si poate un decor mai festiv.



Ingrediente:
  • 1 tomino
  • 4 felii de speck
  • 3-4 ciuperci maro ( Egerlinge ), sînt mai aromate decît ciupercile albe
  • unt, cît o aluna (mai marisoara :D )
  • sare
  • patrunjel tocat

mamaliga - din 100 g malai mai grob, 400 ml apa si sare dupa gust, obtineti 4 portii de mamaliga ca cea din poza.

Metoda clasica de împachetat tomini arata cam asa. Am facut-o doar de data asta. Eu prefer sa împachetetz un tomini cu 2 sau 3 felii, fiecare felie inel dupa tomino încît sa fie îmbracat cam peste tot. Daca nu e, nu-i mare bai. În felul asta, speck-ul e peste tot la fel de gros. Chestie de preferinta, pitici din gradina, cescute din dulap... :D

Pe dos.

Pe fata. Cam un minut si jumatate pe partea unde speck-ul e subtire, ajunge.
Cealalta parte cam doua minute, fiind mai multe straturi de speck.
Ciupercile le-am feliat si tras scurt în unt, atît cît sa se înmoaie usor si sa lase putina zeama.
Le-am sarat si presarat cu patrunjel proaspat.
Delicios!


De același autor

Despre ZTB.ro

ZTB.ro este un agregator românesc de bloguri care colectează și afișează articole din diverse domenii, oferind vizibilitate bloggerilor și o platformă centralizată pentru cititori. Articolele sunt preluate prin feed-uri RSS/Atom și direcționează traficul către blogurile originale.

Articole recente