TOP 3 Cărți de Beletristică pentru începutul anului

  • Postat în Litere
  • la 15-01-2024 08:38
  • 250 vizualizări
TOP 3 Cărți de Beletristică pentru începutul anului
Imaginea este preluată automat împreună cu articolul de pe Blog Libris

Începutul unui nou an aduce cu sine promisiuni de transformare și îmbunătățire personală. Un obicei valoros de cultivat este cel al lecturii constante, nu doar pentru a te dezvolta intelectual sau a te relaxa, ci și pentru a transforma lectura într-o modalitate eficientă de self-care.

Venim, așadar, către tine cu top 3 cărți de beletristică pentru începutul anului care să te inspire și să te motiveze în crearea și menținerea obiceiului de lectură.

1.„Povestea Slujitoarei.Romanul Grafic” de Margaret Atwood

Dacă în noul an ți-ai propus să îmbrățișezi diversitatea și să explorezi noi genuri literare, una din recomandările noastre este citirea unui roman grafic. Într-o eră în care întâlnim diverse forme de expresie artistică, romanul grafic reprezintă o modalitate inovatoare și captivantă de a îmbina textul cu imagini, oferind cititorului o experiență mult mai profundă și memorabilă.

Povestea Slujitoarei.Romanul Grafic” scris de Margaret Atwood și publicat de Grupul Editorial Corint este alegerea ideală pentru a explora acest gen literar. Acesta este un roman distopic ce a devenit un clasic al literaturii contemporane ce explorează teme precum opresiunea politică și religioasă, pierderea libertății individuale, lupta pentru supraviețuire într-un sistem autoritar. Scriitoarea creează o imagine puternică a unei lumi în care libertatea personală este îngrădită în mod drastic, iar imaginile din acest roman grafic au un impact puternic ce creează o conexiune emoțională între cititor și firul narativ.

Povestea Slujitoarei.Romanul Grafic” de Margaret Atwood pentru o experiență de lectură care îți poate îmbogăți și diversifica modul în care percepi și înțelegi poveștile.

2. „Poveste despre dragoste și întuneric” de Amos Oz

Amos Oz a fost unul dintre cei mai apreciați autori contemporani, recunoscut pentru contribuțiile sale literare remarcabile în domeniul prozei și eseisticii. Oz a abordat în operele sale teme complexe precum identitatea, conflictul israeliano-palestinian și natura umană. Una dintre cele mai cunoscute opere a acestui scriitor este cartea „Poveste despre dragoste și întuneric” publicată la Editura Humanitas.

Poveste despre dragoste și întuneric” este o carte autobiografică care explorează istoria evreiască și dezvoltarea statului Israel prin prisma experiențelor personale ale lui Amos Oz. Cartea îmbină elemente de ficțiune și non-ficțiune, oferind cititorilor o perspectivă complexă asupra vieții și istoriei israeliene. De asemenea este o meditație profundă asupra identității, familiei, pierderii și iubirii.

Romanul își are rădăcinile în propria copilărie a scriitorului, oferind cititorilor o privire în lumea evreiască din Ierusalimul anilor ’40 și ’50. În plus, cartea reflectă asupra istoriei tumultoase a evreilor și a conflictelor care au dus la înființarea statului Israel.

Recomandăm această carte pentru că este profundă, complexă și emoționantă, te motivează să-ți examinezi propria viață, să trezești în tine recunoștința și să explorezi înțelesurile și provocările existenței umane.

3. „Bărbatul care n-a mai sunat” de Rosie Walsh

Rosie Walsh este o autoare britanică, cunoscută pentru lucrările sale de ficțiune contemporană, în special pentru romanul ei de debut, „Bărbatul care n-a mai sunat”, publicat la Editura Nemira. Dacă ești în căutarea unei cărți ușor de citit care să te ajute să te relaxezi și să te pierzi într-o poveste de iubire, îți recomandăm să adaugi pe listă această carte. Autoarea explorează în acest roman teme precum iubirea, pierderea și secretele din trecut, având la bază povestea unei femei care se îndrăgostește, dar bărbatul de care se îndrăgostește dispare brusc și inexplicabil.

Rosie Walsh este apreciată pentru stilul său de scriere sensibil și pentru modul în care reușește să aducă la viață personaje și relații realiste.

Recomandăm această carte pentru maniera în care sunt explorate emoțiile complexe ale personajelor și pentru că oferă o evadare într-o lume a iubirii.

Așadar, faptul că îți propui să citești mai mult în noul an nu este doar o rezoluție, ci mai degrabă o investiție în propria dezvoltare personală; este atât o modalitate de a-ți oferi timp pentru tine însuți, cât și o formă de relaxare și refugiu de la tumultul cotidian. Noi, librarii, vom continua să împărtășim recomandări de lectură, luând în considerare atât trendurile literare, cât și preferințele personale. Scopul nostru este să te inspirăm și să te ajutăm să descoperi noi cărți care să îți atingă sufletul, să îți deschidă noi orizonturi și să-ți hrănească spiritul.

Articol realizat de Melania Strâmbeanu pentru libris.ro.

„Cartea a fost aproape de sufletul meu încă din copilărie atunci când Mark Twain era un partener de nădejde în călătoria mea literară. În anii de liceu, pasionată de poveștile lui Mircea Eliade am studiat filosofia yoghină, devenind ulterior profesor de yoga. În prezent, atât din rolul de profesor de yoga, cât și din rolul de specialist marketing, împărtășesc plăcerea și bucuria lecturii.Cred că lectura ne aduce mai aproape de propria ființă, ne deschide inima, ne rafinează emoțiile și percepțiile, depășindu-ne, astfel, condiția. Scriitoarea Maya Angelo susținea că ,,oamenii vor uita ce ai spus, vor uita ce ai făcut, dar nu vor uita niciodată cum i-ai făcut să se simtă”. Așa este și în lumea cărților; nu vei uita niciodată cum te-a făcut să te simți o carte, ce a trezit în tine, ce a vindecat sau prin ce lumi te-a purtat. Lectura în sine este o experiență revelatoare, care te trimite către centrul ființei tale și te învață să trăiești conștient și din plin momentul prezent. ”

Dacă simți că sunteți cititori pereche, vezi și alte articole de același blogger aici.

Despre ZTB.ro

ZTB.ro este un agregator românesc de bloguri care colectează și afișează articole din diverse domenii, oferind vizibilitate bloggerilor și o platformă centralizată pentru cititori. Articolele sunt preluate prin feed-uri RSS/Atom și direcționează traficul către blogurile originale.

Articole recente