Articole postate de Ichim Andreea

  • Mici-Beef and pork kebabs... 128

      Dragii mei mie imi plac micii facuti in casa, cred ca si voua va plac. De obicei eu ii fac cu o zi inainte de ai gati. Haideti sa va spun si cum ii fac eu, daca va place reteta va invit sa ii incercati si sa imi spuneti daca v-a

    Citește mai departe
  • Drob de pui 2-Chicken loaf 2... 136

      Va pup dragilor, dupa cum vedeti nu am postat de mult timp, nu pentru ca nu as vrea, doar ca nu prea am timp.  Ma puteti urmari p...

    Citește mai departe
  • Briose "Matase rosie"-Red velvet cupcakes... 160

      Intotdeauna m-am ferit de briose, nu stiu de ce , am descoperit o reteta tare faina si usoara. Va impartasesc si voua poate vreti sa faceti. Portii: 12...

    Citește mai departe
  • Colectie de dulciuri- Sweets Collection... 229

    Dragii mei , am facut o colectie de dulciuri pe care le putem pune pe langa prajituri. La mine de fiecare data, de sarbatori...

    Citește mai departe
  • Tavalita-Lamington cake... 243

      Dragii mei nu am mai scris de ceva timp, dar astazi va aduc o prajitura foarte buna, pe care toti o stiti, se numeste Tavalita sau Lamington cake. Lamington cake este o prajitura facuta din pandispan, data prin sos de ciocolata si nuca de cocos. Se crede ca prajitura a fost denumita dupa Lordul Lamington, care a fost guvernatorul Queensland-ului intre anii 1896-1901, sau dupa sotia acestuia. Identitatea inventatorului

    Citește mai departe
  • Burek cu branza sarata- Filo pastry cheese pie... 230

      Dragilor , nu am mai scris de ceva vreme, desi am gatit nu am mai adus nici o reteta, de ce nu stiu. Am invatat sa fac burek de la o doamna draga mie, Laura Laurentiu, am facut acum ceva timp in urma cu branza dulce si acum a venit randul si celei sarate. INGREDIENTE: un pachet de foi de placinta Ulei pentru uns foile, cam 2 linguri. UMPLUTURA: 600 gr. Branza sarata 5 linguri iaurt grecesc sau samantana

    Citește mai departe
  • Paste Cu Creveti- Prawn Pasta... 252

              Intotdeauna mi-au placut pastele cu creveti pentru ca se fac rapid si sunt foarte gustoase. Nu ne trebuie multe ingrediente ca sa avem o mancare gustoasa si nici timp foarte mult de gatit.    

    Citește mai departe
  • Scoici St. Jack Patagoniene cu legume- Patagonian Scallops with vegetable 232

          Imi plac tare mult fructele de mare, scoicile, pestele, intotdeauna am vrut sa mananc scoici St. Jack. Sunt scumpe, ce-i drept dar merita. Eu am gasit doar micute, nu mari cum as fi vrut dar sunt bune si este si pentru prima data cand am facut. Va spun cu siguranta ca se gatesc foarte usor, cateva minute doar pe ambele parti.   INGREDIENTE: 200 gr scoici

    Citește mai departe
  • Cea mai buna SAVARINA- The best Savarin... 238

    Savarinele, unul dinte cele mai aromate si insiropate deserturi. Am facut multe retete de savanine, dar parca nu erau prea pe gustul meu . Am dat de aceasta reteta la o doamna draga mie, la Simona Callas, asa deci am preluat de la ea reteta, care se gaseste AICIALUAT:300 gr fainaun praf de sareun pliculet de drojdie(7

    Citește mai departe
  • Drob de pui-Chicken loaf... 244

       Drobul este traditional de Paste, dar se face din organe de miel, eu am ales sa fac din pui pentru ca imi era pofta tare.     INGREDIENTE: 500 gr ficat de pui ...

    Citește mai departe
  • Piersicute- Peaches... 232

        Piersicute sau piersici sau caise, cum vreti sa le spuneti, sunt desertul copilariei. Cand facea mama de sarbatori tot timpul dadeam tarcolale si furam din ele .   ALUAT:3 ouao cana de zahar(cana este de 250 ml)o cana de ulei( cana de 250 ml)coaja de lamaieesenta de vanilie

    Citește mai departe
  • Langosi unguresti- Hungarian fried flatbread... 238

    Langosi , cui nu-I plac aceste placinte, am cautat multe retete care sa imi placa si in sfarsit am gait una, la Adina pe Carte de retete.Langosul este o placinta prajita ungureasca, dupa cum stiti, este delicioasa. Langosii sunt foarte populari in partea Transilvaniei, dar si in Polonia, Austia, Cehia, Slovacia, Croatia.INGREDIENTE:

    Citește mai departe
  • Gogosi Goale- Empty Doughnuts... 239

      Intotdeauna, mi-au placut gogosile, dar niciodata  nu au iesit ca ale mamei si nu cred ca vor iesi vreodata. Am tot incercat retete, dar aceasta mi-a placut mult. INGREDIENTE:600 gr fainaun praf de sare2 oua5 linguri zahar100 gr unt topit200 ml lapte caldutun pliculet de drojdie(7 gr)

    Citește mai departe
  • Kurtos Kalacs... 219

    Kurtos Kalacs- cozonac secuiesc sau cosuri de fum . Este un preparat alimentar specific sud-estului Transilvaniei. Atât sașii din Țara Bârsei, cât și secuii din județul Covasna revendică originea acestui preparat vechi de mai multe secole. În întreaga

    Citește mai departe
  • Foietaj cu branza- Puff pastry cheese pie... 221

    Placinta cu aluat foietaj si branza. Noua ne plac tare mult placintele cu branza, aluatul nu l-am facut este cumparat, deci va fi o placinta rapida.ALUAT:2 foi de aluat foietaj(cumparat)UMPLUTURA:500 gr branza de vaci sau crema de branza5 linguri de zaharesenta de vanilie2 oua5 ling

    Citește mai departe