Carrot Cake

  • Postat în Life
  • la 11-05-2025 16:07
  • 14 vizualizări
Carrot Cake
Imaginea este preluată automat împreună cu articolul de pe Dea's Cakes

 

Intotdeauna am avut o retinere fata de prajitura cu morcovi sau tortul cu morcovi, chiar nu stiu de ce. 
Am mai facut si am ramas placut surprinsa de gust , desi stiu ca unii sunt sceptici cu privire la gust , la fel cum am fost si eu . Foarte, foarte buna, o fac acum de cate ori am ocazia. Sa va spun ce am folosit si cum am facut , va spun ca blatul este unul umed.
INGREDIENTE BLAT: 
300gr faina migdale
2 linguri faina normala
6 linguri zahar de cocos(sau zahar brun)
esenta de vanilie
1 lingurita bicarbonat
1 lingurita de praf de copt
3 oua
120ml lapte
120ml ulei
1 lingurita de scortisoara
50gr nuca macinata
300 gr morcovi rasi pe razatoarea fina.
CREMA:
200 gr crema de branza
250gr mascarpone
esenta de vanilie
3 linguri zahar pudra
DECOR:
Nuca tocata
MOD DE PREPARARE:
Blat:
Toate ingredientele se pun in bolul mixerului, mai putin morcovii, acestia ii punem la final.
Mixam bine toate ingredientele iar la final adaugam morcovii si amestecam cu o spatula pana se incorporeaza.
Intr-o tava de 25x35 punem hartie de copt si turnam compozitia. Coacem timp de 30-35 min in cuptorul preincalzit la 170 de grade, sau pana incepe sa se rumeneasca deasupra.
Scoatem din cuptor si lasam blatul sa se raceasca, apoi il taiem in doua.
Crema:
In Bolul mixerului punem frisca, esenta de vanilie si zaharul pudra. Separat in alt bol punem crema de branza si mascarpone, amestecam bine si incepem sa batem frisca.
Cand incepe sa se ingroase punem compozitia de branza si mascarpone si mai batem putin , nu foarte mult ca sa nu devina ca untul.
Asamblare:
Punem o parte din blat pe o tava, jumatate din crema, cealalta jumatate de blat si cealalta jumatate de crema.
Decoram cu nuca tocata.

Despre ZTB.ro

ZTB.ro este un agregator românesc de bloguri care colectează și afișează articole din diverse domenii, oferind vizibilitate bloggerilor și o platformă centralizată pentru cititori. Articolele sunt preluate prin feed-uri RSS/Atom și direcționează traficul către blogurile originale.

Articole recente