
Intotdeauna am avut o retinere fata de
prajitura cu morcovi sau tortul cu morcovi, chiar nu stiu de
ce.
Am mai facut si am ramas placut surprinsa
de gust , desi stiu ca unii sunt sceptici cu privire la gust , la
fel cum am fost si eu . Foarte, foarte buna, o fac acum de cate ori
am ocazia. Sa va spun ce am folosit si cum am facut , va spun ca
blatul este unul umed.
INGREDIENTE
BLAT:
300gr faina migdale
2 linguri faina normala
6 linguri zahar de cocos(sau zahar
brun)
esenta de vanilie
1 lingurita bicarbonat
1 lingurita de praf de copt
3 oua
120ml lapte
120ml ulei
1 lingurita de scortisoara
50gr nuca macinata
300 gr morcovi rasi pe razatoarea
fina.
CREMA:
200 gr crema de branza
250gr mascarpone
esenta de vanilie
3 linguri zahar pudra
DECOR:
Nuca tocata
MOD DE PREPARARE:
Blat:
Toate ingredientele se pun in bolul
mixerului, mai putin morcovii, acestia ii punem la final.
Mixam bine toate ingredientele iar la
final adaugam morcovii si amestecam cu o spatula pana se
incorporeaza.

Intr-o tava de 25x35 punem hartie de copt
si turnam compozitia. Coacem timp de 30-35 min in cuptorul
preincalzit la 170 de grade, sau pana incepe sa se rumeneasca
deasupra.
Scoatem din cuptor si lasam blatul sa se
raceasca, apoi il taiem in doua.

Crema:
In Bolul mixerului punem frisca, esenta
de vanilie si zaharul pudra. Separat in alt bol punem crema de
branza si mascarpone, amestecam bine si incepem sa batem
frisca.
Cand incepe sa se ingroase punem
compozitia de branza si mascarpone si mai batem putin , nu foarte
mult ca sa nu devina ca untul.
Asamblare:
Punem o parte din blat pe o tava,
jumatate din crema, cealalta jumatate de blat si cealalta jumatate
de crema.
Decoram cu nuca tocata.

