
Buna ziua dragii mei!
Sper ca sunteti bine, dupa cum vedeti am
multe retete nescrise, dar incerc asa incet incet sa le pun pe
toate , cand am timp.
De data aceasta am adus pasca, stiu ca
este cam tarziu pentru aceasta reteta, dar poate va fi de folos in
viitor.
Eu pasca o fac cu aluat de cozonac,
haideti sa va spun si cum am facut.
INGREDIENTE ALUAT:
500 gr faina
un praf de sare
100ml apa calda+un plic de
drojdie+o lingurita de zahar
2 galbenusuri
250 ml lapte
100 ml ulei
esenta de vanilie
coja de lamaie si
portocala
UMPLUTURA:
500 gr barnza
dulce
5 linguri de zahar
4 linguri gris
1 ou
Ne mai trebuie un ou pentru uns
pasca.
MOD DE
PREPARARE:
Punem intr-un bol faina cernuta,
esente si coaja de lamaie si portocala.
Galbenusurile le frecam cu
sare intr-un bol.
Drojdia cu apa calda si zaharul se
pun intr-un pahar , se ameste si se lasa la crescut cateva
min.
Laptele se amesteca cu zaharul si se
incalzeste la microunde cateva secunde, apoi amestecam pana se
topeste zaharul.
Se incepe framatarea prin adaugarea
galbenusurilor si a drojdiei. Laptele se adauga treptat si se
framanta.
Framantarea continua prin adaugarea
uleiului putin cate putin, dupa fiecare tura de ulei se framata
pana se incorporeaza. Se lasa aluatul la dospit , acoperit cu un
prosop pana isi dubleaza volumul.

Intr-un bol punem branza, zaharul si oul
si amestecam bine, apoi adaugam si grisul si il
icorporam.
Impartim aluatul in 3 parti .
Intr-o tava cu diametrul de 25
cm(9'')punem hartie de copt, luam o parte din aluat si si o
intintedm sub forma rotunda si o punem in tava .
Luam a doua parte din aluat si o taiem in
2, rulam si impletim si punem pe marginea tavii.

Punem branza, iar din ultima parte din
aluat facem la fel, adica o taiam in doua, rulam, impletim si facem
o cruce deasupra.

Lasam la dospit inca 30 min, ungem cu ou
batut si coacem in cuptorul preincalzit la 170 de grade dimp
de 40 min, sau pana se rumeneste putin.

POFTA BUNA!!!