Pasca cu branza- Baked Sweet Bread Cheese Cake

  • Postat în Life
  • la 22-05-2025 19:50
  • 12 vizualizări
Pasca cu branza- Baked  Sweet Bread Cheese Cake
Imaginea este preluată automat împreună cu articolul de pe Dea's Cakes

 

Buna ziua dragii mei!
Sper ca sunteti bine, dupa cum vedeti am multe retete nescrise, dar incerc asa incet incet sa le pun pe toate , cand am timp.
De data aceasta am adus pasca, stiu ca este cam tarziu pentru aceasta reteta, dar poate va fi de folos in viitor.
Eu pasca o fac cu aluat de cozonac, haideti sa va spun si cum am facut.
INGREDIENTE ALUAT:
500 gr faina
un praf de sare
100ml apa calda+un plic de drojdie+o lingurita de zahar
2 galbenusuri
250 ml lapte
100 ml ulei
esenta de vanilie
coja de lamaie si portocala
UMPLUTURA:
500 gr barnza dulce
5 linguri de zahar
4 linguri gris
1 ou
Ne mai trebuie un ou pentru uns pasca.
MOD DE PREPARARE:
Punem intr-un bol faina cernuta, esente si coaja de lamaie si portocala.
 Galbenusurile le frecam cu sare intr-un bol.
 Drojdia cu apa calda si zaharul se pun intr-un pahar , se ameste si se lasa la crescut cateva min.
Laptele se amesteca cu zaharul si se incalzeste la microunde cateva secunde, apoi amestecam pana se topeste zaharul.
Se incepe framatarea prin adaugarea galbenusurilor si a drojdiei. Laptele se adauga treptat si se framanta.
Framantarea continua prin adaugarea uleiului putin cate putin, dupa fiecare tura de ulei se framata pana se incorporeaza. Se lasa aluatul la dospit , acoperit cu un prosop pana isi dubleaza volumul.
Intr-un bol punem branza, zaharul si oul si amestecam bine, apoi adaugam si grisul si il icorporam.
Impartim aluatul in 3 parti .
Intr-o tava cu diametrul de 25 cm(9'')punem hartie de copt, luam o parte din aluat si si o intintedm sub forma rotunda si o punem in tava .
Luam a doua parte din aluat si o taiem in 2, rulam si impletim si punem pe marginea tavii.
Punem branza, iar din ultima parte din aluat facem la fel, adica o taiam in doua, rulam, impletim si facem o cruce deasupra.
Lasam la dospit inca 30 min, ungem cu ou batut  si coacem in cuptorul preincalzit la 170 de grade dimp de 40 min, sau pana se rumeneste putin.
POFTA BUNA!!!


Despre ZTB.ro

ZTB.ro este un agregator românesc de bloguri care colectează și afișează articole din diverse domenii, oferind vizibilitate bloggerilor și o platformă centralizată pentru cititori. Articolele sunt preluate prin feed-uri RSS/Atom și direcționează traficul către blogurile originale.

Articole recente