
Dragilor dupa cum am mai spus in
postarile anterioare, am diabetici in familie si incerc sa fac ceva
dulce sa poata gusta si ei .
De aceea m-am gandit la o prajitura
cu morcovi fara zahar , adica am folosit xilitol, si fara gluten,
am folosit faina de migdale.
Voi incerca sa folosesc stevie, din
cate am inteles este cea mai recomandata.
Desi cand spui fara zahar si fara
gluten , lumea are reactii, nu tocmai placute :)), dar este foarte
buna prajitura, a fost ceruta in fiecare saptamana, a fost un
succes.
Haideti sa va spun ce am folosit
.
INGREDIENTE BLAT:
300gr faina de
migdale
6 linguri xilitol
esenta de vanilie
1 lingurita
bicarbonat
1 lingurita praf de
copt
3 oua
90ml lapte
90 ml ulei
1 lingurita
scortisoara
300 gr morcovi rasi pe razatoarea
fina
CREMA:
300 ml frisca
lichida
200 gr crema de
branza
3 linguri xilitol
esenta de vanilie
DECOR:
Nuci taiate
MOD DE PREPARARE:
Blat:
Toate ingredientele se pun in bolul
mixerului, mai putin morcovii, acestia ii punem la
final.
Mixam bine toate ingredientele iar
la final adaugam morcovii si amestecam cu o spatula pana se
incorporeaza.

Intr-o tava de 25x35 punem hartie
de copt si turnam compozitia. Coacem timp de 30-35 min in cuptorul
preincalzit la 170 de grade, sau pana incepe sa se rumeneasca
deasupra.
Scoatem din cuptor si lasam blatul
sa se raceasca, apoi il taiem in doua.

Crema:
Intr-un bol mixam crema de branza
cu xilitol, pana se dizolva .
In Bolul mixerului punem frisca si
esenta de vanilie si mixam pana incepe sa se ingroase putin,
adaugam apoi compozitia de branza si mai mixam pana se ingroasa mai
tare putin, trebuie sa avem grija sa nu mixam prea
mult.
Asamblare:
Punem o parte din blat pe o tava,
jumatate din crema, cealalta jumatate de blat si cealalta jumatate
de crema.


Decoram cu nuca
tocata.
POFTA BUNA!