O reteta ideala pentru weekend si nu numai. Varianta stir-fry (procedeu de preparare a legumelor si a carnii intr-o cantitate mica de ulei) este foarte rapidă si sanatoasa. Mai multe informatii despre stir – fry, puteti citi aici. O reteta pe cat de buna, pe atat de simpla si versatila. Se poate inlocui vita cu pui sau porc, se poate face stir-fry doar din legume etc.
Ingrediente pentru 2 portii:
● 300 g antricot cu os, cotlet sau coaste de vitel
● 1 lingura sos de soia
● 1/2 linguriţa pasta de ardei iute
● condimente: nucsoara, cimbru, boia dulce, piper alb
● 1 lingur ulei de soia sau de palmier, nerafinat
● 2 catei de usturoi
● o ceasca de apa
● sare
Garnitura – legume fierte la abur, morcovi si fasole chinezeasca
Mod de preparare:
1. Carnea se taie in bucaţi mici pentru a fi
uşor de manevrat în tigaie sau wok. Se marinează o ora şi jumatate
cu toate condimentele, mai puţin sare.
2. Se încalzeste uleiul şi se pune carnea la
rumenit pe foc iute. Dupa 4-5 minute ar trebui sa aiba o crusta
crocanta. Se adaugă apa, sosul de soia, ardeiul iute şi
usturoiul.
3. Se acopera cu un capac şi se lasă la fiert
molcom 10 minute, pentru a se patrunde bine şi a fragezi carnea.
Luaţi capacul şi lasaţi lichidul sa scada; sosul se va carameliza,
iar carnea va deveni lipicioasa (durează alte 4-5 minute).
4. Presaraţi sare, opriţi focul şi puneţi carnea
pe platoul de servit, alaturi de legume. Folosiţi putina apă pentru
a deglasa sosul din tigaie, lasaţi 1 minut sa se omogenizeze, apoi
turnaţi-l peste carne şi legume.
Poftă bună!
Cu drag,
Iolanda & Georgiana