Dimineti cu miros de paine calda. Cu putin unt si magiun avem asigurata reteta fericirii, cel putin pentru noi. Perioada carantinei ne-a tinut langa cuptor si iata ca avem o noua reteta de paine de casa, simpla si extrem de gustoasa. Noi o tinem intr-un servet curat de bumbac, se pastreaza foarte bine si nu se usuca .
Paine de casa Paine de casa Paine de casa Ingediente: 1 kg faina 650 (in functie de faina folosita, e posibil sa mai fie nevoie de putina faina aprox 100 gr) 10 gr sare 25 gr drojdie proaspata+1 lingurita de zahar 650 ml apa caldutaMod de preparare
Desfacem drojdia in bolul in care vom framanta painea cu 100 ml apa calda (nu fierbinte!) si o lingurita de zahar.O lasam 10 minute pana se activeaza. Adaugam si restul de apa. Cernem faina si o amestecam cu sarea. Adaugam treptat peste drojdie si amestecam cu o lingura...