Paine alba de casa

  • Postat în Life
  • la 27-04-2020 11:04
  • 306 vizualizări
Paine alba de casa
Imaginea este preluată automat împreună cu articolul de pe Sisters Kitchen

Dimineti cu miros de paine calda. Cu putin unt si magiun avem asigurata reteta fericirii, cel putin pentru noi. Perioada carantinei ne-a tinut langa cuptor si iata ca avem o noua reteta de paine de casa, simpla si extrem de gustoasa. Noi o tinem intr-un servet curat de bumbac, se pastreaza foarte bine si nu se usuca .

Paine de casa Paine de casa Paine de casa
  • Ingediente:
  • 1 kg faina 650 (in functie de faina folosita, e posibil sa mai fie nevoie de putina faina aprox 100 gr)
  • 10 gr sare
  • 25 gr drojdie proaspata+1 lingurita de zahar
  • 650 ml apa calduta

Mod de preparare

  • Desfacem drojdia in bolul in care vom framanta painea cu 100 ml apa calda (nu fierbinte!) si o lingurita de zahar.O lasam 10 minute pana se activeaza. Adaugam si restul de apa.
  • Cernem faina si o amestecam cu sarea. Adaugam treptat peste drojdie si amestecam cu o lingura pana se aduna aluatul. Punem aluatul pe masa si framnatam 10 minute.
  • Punem aluatul la crescut intr-un bol acoperit cu un servet sau cu folie alimentara aprox 1-1/2 ora maxim.
  • Scoatem aluatul, mai framantam un pic si ii dam forma dorita. Din compozitia aceasta puteti face 2 paini sau o paine rotunda mare. Noi am facut ambele variante, oricum la cat e de buna nici nu conteaza forma, va disparea rapid:)) Lasam la crescut 30-45 minute,pana isi dubleaza volumul.
  • Dam drumul la cuptor la 200 grade cu ventilatie. Daca nu aveti cuptor cu aburi, puneti apa intr-un vas cu 5 minute inainte de a baga painea in cuptor si lasati asa pe toata perioada. Cand a crescut painea, o bagam la cuptor 40 minute. In functie de cuptor perioada poate fi mai mare.Daca nu va place coaja crocanta a pâinii, dupa ce o scoateți din cuptor se unge cu putina apa sau ulei si se acoperă cu un servet.Coaja se va inmuia.

Pofta buna!

Cu drag,

Iolanda si Georgiana Voinea

Distribuie:

0000