O ciorbă bogata in legume cu verdeata proaspata, foarte gustoasa si plina de vitamine. Reteta simpla de facut, cu ingrediente ieftine si la indemana oricui. Va recomandam sa incercati bunatatea asta de borş.
Borş de sfeclă Borş de sfeclăIngrediente pentru 10 portii
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 1/2 telina mica
- 1 sfecla
- 1 dovlecel
- 3 cartofi
- 2 legaturi leustean
- sare, ulei pentru calit
500 ml bors (mai mult sau mai putin in functie de cum va place de acru)
Mod de preparare
- Tocam ceapa marunt si calim intr-o oala de 5l aproximativ două minute.
- Adaugam morcovii si telina taiati cubulete peste ceapa.
- Adaugam sfecla taiata cubulete, lasam sa se caleasca 10 min. Adaugam apa in cratita cam 3/4, punem 1 lingura de sare si lasam la foc mediu aprox 30 minute.Verificati daca sfecla este fiarta.
- Adaugam dovleceii taiati cubulete. Lasam sa fiarba 20 minute, dupa care adaugam si cartofii, lasam sa mai fiarba 15-20 minute pana se fierb cartofii.
- Adaugam bulionul.
- Fierbem 500 ml bors (daca aveti borş de casa cu atât mai buna va ieşi ciorba)
- Adaugam si borsul fiert in cratita, verificam de sare si lasam sa mai fiarba 5-10 minute.
- Tocam leusteanul si il adaugam in ciorba. Mai lasam 5 minute , dupa care oprim focul.
Servim borsul cu ardei iute si cu smantana daca nu tineti post.
Pofta buna!
Cu drag,
Georgiana si Iolanda
Distribuie:
0000