Ingrediente:
>> blat:
300g biscuiti digestivi
150g unt topit
>> crema:
250g crema de branza sau mascarpone
zahar pudra dupa gust
esenta vanilie/rom
200ml smantana pentru frisca
>> glazura
ciocolata neagra 54.5%
ulei de cocos
Pentru blat topim untul si amestecam cu biscuitii digestivi maruntiti. Compozitia o turnam intr-o tava de dimensiunea 20x30cm tapetata cu hartie de copt sau folie alimentara, presam bine cu mainile si punem tava la frigider.
Intre timp ne ocupam de umplutura. Amestecam smantana pentru frisca si crema de branza sau mascarpone si batem cu mixerul initial la viteza mica si apoi la viteza mare adaugand zahar pudra dupa gust pana cand se omogenizeaza ca o crema pentru tort- dureaza maxim 5 minute. Tot dupa preferinta se adauga esenta de vanilie si/sau rom.
Se poate pastra din cantitatea de crema si amesteca cu ciocolata topita pentru a obtina o...