Briose cu Martipan, Ciocolata si Stafide

  • Postat în Life
  • la 06-04-2017 18:16
  • 238 vizualizări
Briose cu Martipan, Ciocolata si Stafide
Imaginea este preluată automat împreună cu articolul de pe Briose de Acasa

Astazi va propun o reteta simpla, pe care o puteti pregati pentru o masa de sarbatoare (pentru ca tot urmeaza doua weekend-uri cu sarbatori), sau pentru o masa de duminica obisnuita, petrecuta in familie: briose cu martipan, ciocolata si stafide. Eu am pregatit-o zilele trecute si rezultatul mi-a placut foarte mult. Nu stiam la ce sa ma astept, pentru ca nu am gatit pana acum deserturi cu oua de rata, insa briosele acestea au avut exact atu-urile pe care le-am dorit: o adevarata explozie de gusturi si o consistenta foarte pufoasa.

Trebuie precizat ca puteti inlocui ouale de rata cu oua de gaina; eu am ales sa folosesc oua de rata pentru ca le aveam deja in frigider si eram curioasa cum se vor comporta in reteta mea.

Si inca o precizare legata de martipanul incorporat in aluatul de briose: eu am cumparat un baton de martipan invelit in ciocolata neagra, pe care l-am taiat in cubulete. Este un ingredient foarte aromat care da brioselor un gust minunat de migdale. Pe langa acesta, am adaugat stafidele si coaja de portocale, iar la final topping-ul de zahar cu lamaie. Sper sa va placa si voua!

Briose cu Martipan, Ciocolata si Stafide
Printeaza
Timp de Pregatire
25 minute
Timp de Gatit
25 minute
Timp Total de Preparare
50 minute
Reteta de briose cu martipan in ciocolata, coaja de portocala si topping de lamaie.
Tipul Retetei: Desert
Numar Portii: 10
Ingrediente
Ingrediente aluat:
  • 2 oua de rata (sau 3 oua medii de gaina)
  • 100 g zahar brun
  • 50 ml ulei
  • 200 ml apa minerala
  • 200 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • coaja rasa de la o portocala
  • 1 pastaie de vanilie
  • 50 g stafide
  • 50 g martipan in ciocolata
Ingrediente topping:
  • 3 linguri zahar pudra
  • zeama de la o jumatate de lamaie
Instructiuni
Preparare aluat:
  1. Ouale impreuna cu zaharul se pun intr-un bol si se mixeaza.
  2. Se adauga uleiul si se amesteca.
  3. Faina si praful de copt se cern impreuna, apoi se adauga jumatate din cantitatea obtinuta peste amestecul de ingrediente lichide si se amesteca din nou.
  4. Se adauga apa minerala, semintele de la pastaia de vanilie si coaja rasa de portocala.
  5. Se incorporeaza si restul amestecului de faina cu praf de copt. Aluatul se omogenizeaza.
  6. Stafidele si bucatelele de martipan in ciocolata se incorporeaza in aluat.
  7. Aluatul se toarna in forme din silicon sau din aluminiu si se baga in cuptorul preincins.
  8. Briosele se coc la o temperatura medie, timp de 25 de minute, apoi se scot si se lasa la racit.
Preparare topping:
  1. Zaharul pudra se cerne intr-un bol mic, pentru a fi cat mai fin. Se adauga zeama de lamaie si se amesteca.
  2. Topping-ul se toarna peste briose.
  3. Se mai poate adauga un praf de zahar pudra, pentru decor.
3.5.3226


Pentru o alta reteta in care am folosit topping de lamaie, dati click aici: briose de post cu nuca de cocos.

Pana data viitoare va urez spor la gatit si pofta buna!

Despre ZTB.ro

ZTB.ro este un agregator românesc de bloguri care colectează și afișează articole din diverse domenii, oferind vizibilitate bloggerilor și o platformă centralizată pentru cititori. Articolele sunt preluate prin feed-uri RSS/Atom și direcționează traficul către blogurile originale.

Articole recente