Briose Dukan cu Ciocolata Amaruie

  • Postat în Life
  • la 31-01-2017 11:00
  • 238 vizualizări
Briose Dukan cu Ciocolata Amaruie
Imaginea este preluată automat împreună cu articolul de pe Briose de Acasa

Cei care ma cunosc stiu ca sunt o persoana pasionata de dulciuri si deserturi preparate in casa. In bucataria mea, cel putin o zi pe saptamana este dedicata pregatirii brioselor sau altor deserturi pe care le servesc impreuna cu familia si prietenii. Imi dau toata silinta sa gasesc cele mai bune ingrediente, sa inlocuiesc cat pot de mult zaharul cu alti indulcitori naturali si in acelasi timp sa-i fac fericiti pe cei dragi atunci cand ii strang la masa.

La fel de mult imi doresc sa aduc pe acest blog retete pentru toate gusturile si asteptarile. De aceea cred ca a sosit momentul sa includ si cateva postari dedicate celor care sunt la dieta, dar care nu cauta neaparat retete de post.

Primele pe noua lista sunt briosele Dukan cu stafide si ciocolata amaruie. Personal cred ca aceste briose pot fi consumate la fel de bine la micul dejun sau la pranz indiferent de dieta pe care o urmam, pentru ca includ ingrediente sanatoase si pot inlocui o masa consistenta.

Briosele sunt foarte pufoase si aerate, iar pentru ca nu contin ulei sau alte grasimi adaugate, se pot coace in forme de briose din silicon sau aluminiu, din care se pot extrage apoi foarte usor.

*Briosele mele au fost fotografiate de Adrian Banu

Reteta mea o gasiti mai jos:

Briose Dukan cu Ciocolata Amaruie
Printeaza
Timp de Pregatire
20 minute
Timp de Gatit
20 minute
Timp Total de Preparare
40 minute
Reteta rapida de briose Dukan cu ciocolata amaruie, coaja de portocala, stafide, tarate de ovaz si tarate de grau.
Tipul Retetei: Desert
Numar Portii: 6
Ingrediente
Ingrediente aluat:
  • 2 oua
  • 100 g iaurt slab
  • 2 linguri sirop de agave
  • coaja rasa de la o portocala
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 4 linguri tarate de ovaz
  • 4 linguri tarate de grau
  • 1 lingurita praf de copt
  • 50 g stafide negre
Ingrediente topping:
  • 150 ml apa
  • 3 linguri de cacao
  • 1 lingura sirop de agave
Instructiuni
Preparare aluat:
  1. Intr-un bol mare se pun ouale si se bat cu telul. Se adauga iaurtul, siropul de agave, coaja rasa de portocala si esenta de vanilie.
  2. Toate ingredientele se amesteca.
  3. Peste acestea se adauga taratele de ovaz, taratele de grau si praful de copt. Aluatul se omogenizeaza bine.
  4. Se incorporeaza apoi si stafidele.
  5. Aluatul se toarna in forme de briose si se baga in cuptorul preincins.
  6. Briosele se coc la o temperatura medie, timp de 20 de minute, apoi se scot si se lasa la racit.
Preparare topping:
  1. Intr-un vas mic, pe foc, se pune apa. Se lasa pe foc pana se incalzeste, apoi se adauga siropul de agave si cantitatea specificata de cacao.
  2. Se amesteca incontinuu pana cand se ingroasa si se formeaza ciocolata lichida (topping-ul).
  3. Topping-ul se pune intr-o punga din plastic care sa gaureste si din care se toarna apoi peste briose.
3.5.3226

Pentru deserturi sarace in calorii, va invit sa incercati si urmatoarele doua retete: briose de post cu roscove, curmale si sirop de agave si briose vegane cu mousse de avocado si ciocolata.

Spor la gatit si pofta buna!

Despre ZTB.ro

ZTB.ro este un agregator românesc de bloguri care colectează și afișează articole din diverse domenii, oferind vizibilitate bloggerilor și o platformă centralizată pentru cititori. Articolele sunt preluate prin feed-uri RSS/Atom și direcționează traficul către blogurile originale.

Articole recente