Chec cu Morcovi, Nuci si Portocale

  • Postat în Life
  • la 19-03-2018 14:26
  • 212 vizualizări
Chec cu Morcovi, Nuci si Portocale
Imaginea este preluată automat împreună cu articolul de pe Briose de Acasa

Am testat si am tot testat aceasta reteta inainte de a o publica pe blog. La prima vedere poate parea o reteta usoara, cu doar cateva ingrediente clasice si care poate fi pregatita intr-un interval de timp scurt.

Ei bine, este o reteta usoara, dar poate fi si o provocare: combinatia dintre morcovi si citrice se poate dovedi greu de gestionat daca vrei sa obtii un chec care sa fie bine crescut, dulce si aromat, usor umed la interior si crocant la exterior. Eu am reusit sa ma opresc la reteta de mai jos, intrucat rezultatul a fost exact asa cum mi l-am dorit.

In reteta mea am folosit morcovi noi, care au un continut ridicat de suc propriu, motiv pentru care, dupa ce i-am dat pe razatoare, i-am pus intr-un prosop de bucatarie si i-am stors usor, pastrand o parte din sucul obtinut. Daca veti folosi morcovi mai vechi si mai uscati, pasul acesta nu este necesar, insa trebuie sa va asteptati ca gustul si consistenta checului sa fie altele. Acesta va fi mai uscat la interior si va avea un timp de coacere mai scurt cu cateva minute.

*Fotografii: Adrian Banu

Iata reteta si instructiunile de preparare:

Chec cu Morcovi, Nuci si Portocale
Printeaza
Timp de Pregatire
15 minute
Timp de Gatit
35 minute
Timp Total de Preparare
50 minute
Reteta de chec cu morcovi proaspeti, nuci si suc de portocale.
Tipul Retetei: Desert
Numar Portii: 1
Ingrediente
  • 4 oua
  • 150 ml ulei
  • 150 g zahar brun
  • 250 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • ½ lingurita bicarbonat de sodiu
  • coaja rasa de la o portocala
  • zeama de la ½ portocala
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 2 morcovi mari, dati pe razatoare
  • 100 g miez de nuca
  • 1 lingura zahar pudra pentru ornat
Instructiuni
  1. Intr-un bol mare se pun ingredientele lichide: ouale, uleiul, sucul de portocale si extractul de vanilie. Acestea se amesteca bine cu telul sau mixerul.
  2. Intr-un bol separat se cerne faina, apoi se adauga praful de copt, bicarbonatul de sodiu si zaharul. Acestea se amesteca cu o lingura. Se adauga apoi cei 2 morcovi dati pe razatoare (conform specificatiilor din descrierea de mai sus) si coaja de portocale. Morcovii se amesteca bine cu mixul de ingrediente uscate.
  3. Peste mixul de ingrediente uscate si morcovi se adauga ingredientele lichide, apoi se amesteca bine, pana se obtine un aluat omogen.
  4. Se adauga miezul de nuca, taiat in bucati mici.
  5. Aluatul se toarna intr-o tava de chec antiaderenta si se baga in cuptorul preincalzit.
  6. Checul se coace timp de 30-35 de minute, la o temperatura medie, apoi se scoate si se lasa la racit la temperatura camerei.
  7. Checul racit se orneaza cu zahar pudra si se serveste alaturi de o cana cu ceai sau cafea.
3.5.3229

Daca va plac checurile, nu uitati sa incercati si reteta mea de chec dietetic cu banana.

Pana data viitoare, va urez spor la gatit si pofta buna!

Despre ZTB.ro

ZTB.ro este un agregator românesc de bloguri care colectează și afișează articole din diverse domenii, oferind vizibilitate bloggerilor și o platformă centralizată pentru cititori. Articolele sunt preluate prin feed-uri RSS/Atom și direcționează traficul către blogurile originale.

Articole recente