Ingrediente:
- 150g spanac proaspat
- 100g mozzarella fresca (continut redus de sare 0.5%)
- 2 oua
- 125ml iaurt
- 50ml ulei
- 130g faina
- 1 pliculet praf de copt BIO
- 1 ceapa mica
- 1 catel usturoi
- cimbru, oregano
Spanacul proaspat sau congelat(eu am avut proaspat) se pune in apa clocotita pentru 2-3 minute, se scurge si se toaca marunt.
Intr-un castron se bat ouale ca pentru omletă cu iaurt si ulei. Se adauga faina, praful de copt, mozzarella data pe razatoare, ceapa taiata marunt, condimentele, usturoiul tocat si spanacul.
Formele de briose se ung cu ulei sau cu unt si se toarna amestecul la 3/4 din forma. Eu le-am cam umplut formele si au crescut destul de mult.
Se coc pentru 25 de minute in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius pana trec testul scobitorii si apoi se lasa formele sa se raceasca inainte de a scoate briosele.
Sunt foarte pufoase, gustoase, bune de luat la pachet sau cand iesiti cu bebe in parc.
Pofta buna!