In ultima vreme, am inceput sa pregatim cat mai multe mancaruri din/cu legume. Azi avem la masa chiftelute de linte. Sunt extrem de usor de facut, mult mai sanatoase decat cele din carne si sunt foarte gustoase. Despre beneficiile lintei am mai scris si la alte retete, este o legume sanatoasa si extrem de benefica organismului. Am pasat compozitia cu zdrobitorul de cartofi in loc de blender, pentru ca nu ne place sa devina o pastadaca gasim cateva bucatele de linte nestrivite, nu ne deranjeaza deloc.
Ingrediente pentru aproximativ 15 chiftele:
● 400 g linte fiarta
● 1 ou
● 1 ceapa tocata marunt si calita cu apa
● 2 catei de usturoi dati pe razatoare
● 1 cartof fiert taiat cubulete
● sare,piper, boia iute sau dulce
● patrunjel verde tocat marunt
● 2 linguri de pesmet pentru a lega compozitia
● 3 linguri de ulei de masline
Mod de preparare:
1. Intr-un bol puneti toate ingredientele, mai putin uleiul.
2. Cu ajutorul unui zdrobitor de cartofi, pasam toate ingredientele, pana obtinem consistenta dorita. Se potriveste de sare.
3. Compozitia obtinuta se lasa la frigider pentru aproximativ 30 de minute, sa se patrunda aromele.
4. Formati chiftelutele dupa plac si le puneti la prajit/ rumenit intr-o tigaie (antiaderenta) incinsa cu putin ulei. Se lasa aproximativ 5 minute pe fiecare parte. Scoateti chiftelutele pe un platou pregatit cu hartie absorbanta.
Pofta buna!